MIPI camera voor snelle integratie van ingebedde vision

Embedded vision

Op de EMBEDDED VISION SUMMIT zal Vision Components de nieuwste toevoegingen aan zijn portfolio presenteren voor snelle embedded vision integratie. De focus ligt op het groeiende assortiment MIPI-camera’s en accessoires zoals de op FPGA gebaseerde hardwareversneller VC Power SoM, die complexe beeldverwerkingsberekeningen uitvoert en de resultaten rechtstreeks overdraagt naar een processorboard.

Snelle embedded vision

Vision Components is een toonaangevende internationale fabrikant van embedded vision systemen. De vrij programmeerbare camera’s met krachtige ingebouwde CPU’s voeren beeldverwerkingstaken uit zonder dat er een extra computer nodig is. Vision Components biedt OEM’s veelzijdige op Linux gebaseerde embedded systemen voor 2D- en 3D-beeldverwerking, geleverd als board camera’s of in beschermende behuizingen. Deze worden aangevuld met een groeiend assortiment ultracompacte MIPI-cameraborden die verbinding maken met verschillende CPU-borden. Daarnaast biedt Vision Components softwarebibliotheken en ontwikkelt het aangepaste oplossingen op aanvraag. Het team van experts kan putten uit uitgebreide kennis en meer dan 20 jaar ervaring met beeldverwerkingstoepassingen. Het bedrijf, gevestigd in Ettlingen in Zuidwest-Duitsland, werd in 1996 opgericht door Michael Engel, de uitvinder van de eerste industriële intelligente camera. Daarna volgden meer wereldprimeurs, waaronder ’s werelds eerste intelligente vision-sensoren en de allereerste ingebedde 3D-laserprofiler. Tegenwoordig heeft Vision Components verkoopkantoren in de Verenigde Staten en Japan en werkt het samen met lokale partners in meer dan 25 landen om een consistente klantgerichtheid en direct beschikbare expertise over de hele wereld te bieden.mbedded vision

Het module beschikt over volwassen FPGA-technologie en uitgebreide beeldverwerkingsfunctionaliteiten op een oppervlak van slechts 28 mm x 24 mm. Het kan direct worden geïntegreerd in embedded vision moederbordontwerpen als een module of gecombineerd worden met een I/O-bord met meerdere MIPI-interfaces. Met behulp van de VC Power SoM kunnen OEM’s de volledige rekenkracht van hun gekozen embedded processorboard inzetten voor de hoofdtoepassing. Om de ontwikkeling verder te vergemakkelijken, werkt Vision Components aan zijn eigen FPGA-ontwerpen die geteste en bewezen oplossingen zullen bieden voor toepassingen zoals kleurconversie, 1D-streepjescode-identificatie, epipolaire correctie, enzovoort.

De Duitse fabrikant Vision Components breidt voortdurend zijn assortiment beeldsensormodules uit voor eenvoudige integratie in MIPI embedded vision toepassingen. Nieuwe VC MIPI-cameramodules met SWIR- en 3D/ToF-sensoren openen bijvoorbeeld nieuwe toepassingsgebieden. Het bedrijf zal ook zijn veelzijdige assortiment volwaardige embedded vision systemen presenteren, met krachtige, snelle processors van een postzegelgrootte bordcamera tot afgesloten camera’s in een robuuste behuizing met ethernetinterfaces. Alle producten worden ontwikkeld en geproduceerd door Vision Components in Duitsland en zijn op lange termijn beschikbaar en geschikt voor commerciële oplossingen.

Vision Components

Vision Components is een fabrikant van embedded vision systemen. De vrij programmeerbare camera’s met krachtige ingebouwde CPU’s voeren beeldverwerkingstaken uit zonder dat er een extra computer nodig is. Vision Components biedt OEM’s veelzijdige op Linux gebaseerde embedded systemen voor 2D- en 3D-beeldverwerking, geleverd als board camera’s of in beschermende behuizingen. Deze worden aangevuld met een groeiend assortiment ultracompacte MIPI-cameraborden die verbinding maken met verschillende CPU-borden. Daarnaast biedt Vision Components softwarebibliotheken en ontwikkelt het aangepaste oplossingen op aanvraag. Het bedrijf, gevestigd in Ettlingen in Zuidwest-Duitsland, werd in 1996 opgericht door Michael Engel, de uitvinder van de eerste industriële intelligente camera. Daarna volgden meer wereldprimeurs, waaronder ’s werelds eerste intelligente vision-sensoren en de allereerste ingebedde 3D-laserprofiler.

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie