Robot hond van Deep Robotics kan snel opstaan na elke val (video)

Robot hond

De X30 robot hond van Deep Robotics is niet zomaar een geautomatiseerde metgezel. Deze viervoetige robot kan verrassend snel herstellen van elke val, dankzij de geavanceerde fusieperceptietechnologie van het bedrijf. Deze technologie stelt de robot in staat om vlot obstakels te omzeilen, industriële trappen met open treden te beklimmen en andere uitdagingen te overwinnen.

De robot blinkt uit in vrijwel elke omgeving, mede dankzij de IP67-beschermingsnorm. Deze norm garandeert dat de robot hond volledig stofdicht is en bestand tegen tijdelijke onderdompeling in water. Dit maakt het een ideaal hulpmiddel voor zowel binnen- als buitentoepassingen in ruwe omstandigheden.

Robot hond met LiDAR en fusieperceptie-algoritmes

Een van de meest opvallende eigenschappen van de robot hond is zijn LiDAR-module, gecombineerd met fusieperceptie-algoritmes, die het mogelijk maken om in volledige duisternis trappen te beklimmen. Dit is een cruciaal kenmerk voor nachtelijke of ondergrondse operaties waar licht beperkt of afwezig is.

Wat betreft de capaciteiten, heeft de X30 een 25% hogere payload duurzaamheid vergeleken met voorgaande modellen. Deze verbetering is voornamelijk te danken aan de verwisselbare batterijpack, die directe inzetbaarheid van de robot hond mogelijk maakt voor verschillende taken zonder vertraging.

De X30 beschikt over een 50% toename in gewrichtskoppel, wat resulteert in een uitzonderlijk hoge koppeldichtheid, responsbandbreedte en omgekeerde transmissie-efficiëntie. Deze technische specificaties dragen bij aan een meer wendbare en responsieve robot hond met verbeterde sumo-capaciteiten en grotere manoeuvreerbaarheid. Deze eigenschappen maken de robot een robuuste concurrent in technologisch geavanceerde scenario’s.

Interactie en uitbreiding

Deep Robotics heeft ook de real-time beeldtransmissieprestaties van het eerstepersoonsperspectief verbeterd, wat resulteert in verminderde vertragingstijden. Dit is van groot belang voor operators die de robot hond vanuit een afstand besturen en directe feedback nodig hebben over de omgeving. De X30 kan extra sensoren voor milieu-monitoring of gereedschappen voor specifieke taken krijgen. Daardoor voldoet deze aan diverse eisen.

In een wereld waar technologie en robuustheid elkaar ontmoeten, bewijst de robot hond van Deep Robotics zijn waarde. Deze veelzijdige en krachtige toevoeging versterkt elk technisch team.

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie

Productie industrie - Uitgelicht

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.