Kleiner, sneller, slimmer – hoe camera’s de norm bepalen

Camera's

Bij het optimaliseren van processen in industriële installaties spelen camera’s en beeldverwerking een centrale rol. Afhankelijk van de toepassing zijn verschillende eigenschappen vereist. En toch hebben ze allemaal iets gemeen: eenvoudige bediening en industriële kwaliteit zijn fundamentele vereisten.

IDS biedt daarom een breed scala aan camera’s met verschillende interfaces, sensoren en behuizingsvarianten. Daarnaast biedt het IDS NXT-systeem eenvoudig toegang tot de voordelen van intelligente camera’s. Wat betekent dit in de praktijk? En naar welke andere technologieën moeten bedrijven kijken?

Kleine USB3-camera’s voor ingebedde vision-toepassingen

Met uEye XLS introduceert IDS Imaging Development Systems de kleinste boardcamera’s in zijn portfolio. Dankzij de uitstekende beeldkwaliteit in combinatie met een lage warmteontwikkeling zijn ze perfect geschikt voor embedded toepassingen. Dankzij hun kosteneffectieve ontwerp worden ze aanbevolen voor zowel volumeprojecten als prijsgevoelige toepassingen.

De industriële camera’s zijn verkrijgbaar met Micro-B aansluiting, een breed scala aan sensoren tot 20 MP en met of zonder C/CS of S-mount lenshouder. Dit maakt het gemakkelijk om de mogelijkheden van industriële beeldverwerking te benutten, zelfs met een krap budget.

Ontdek alle details met tot 45 MP en 10 GigE

Ultrahoge resolutie en ultrasnelle interface! Waarom een compromis sluiten als u beide kunt hebben? De uEye Warp10 camerafamilie met 10 GigE interface is de snelste in het IDS-assortiment en maakt ook indruk met een brede selectie sensoren. Ze maken snelle beeldverwerking in Gigabit Ethernet-gebaseerde netwerken mogelijk – en combineren dat met uitzonderlijke precisie.

De 10GigE camera’s bieden tot tien keer de transmissiebandbreedte van 1GigE camera’s en zijn ongeveer twee keer zo snel als camera’s met USB3 interfaces. Hierdoor lopen ze voorop als het gaat om het vastleggen, bewaken en analyseren van toepassingen met hoge snelheid. Dit geldt vooral wanneer bewegingsonscherpte geëlimineerd moet worden en de gegevens snel beschikbaar moeten zijn op het netwerk. Een hele reeks toepassingen profiteert van deze voordelen, waaronder inspectiesystemen op productielijnen met hoge cyclussnelheden en kwaliteitscontroles in binnenkomende goederen en magazijnen.

Vanaf nu biedt IDS de uEye Warp10 modellen ook met een TFL-bevestiging (M35 x 0,75). Dit maakt het mogelijk om de onsemi XGS-sensoren met een nog hogere resolutie tot 45 MP te integreren – en zo nog meer nauwkeurigheid te garanderen, zelfs met de kleinste details. De camera’s maken ook gegevensoverdracht mogelijk over afstanden tot 100 meter zonder repeaters of optische verlengers.

Camera's

Industriële camera’s met AI en eenvoudige bediening

Industriële camera’s met kunstmatige intelligentie (AI) gaan nog een stap verder. Ze openen volledig nieuwe toepassingsgebieden die niet met conventionele beeldverwerking kunnen worden afgehandeld. Terwijl veel robots hun omgeving zelf niet begrijpen en alleen op commando’s kunnen werken, stellen AI-systemen hen in staat om adaptief te reageren. Dit vermogen is bijvoorbeeld nodig bij het herkennen en verwerken van objecten die sterk variëren. Zeer hoge of nauwelijks voorspelbare variaties zijn zeer moeilijk te realiseren met conventionele beeldverwerking. Kunstmatige intelligentie biedt daarentegen de nodige mogelijkheden om dergelijke uitdagingen op te lossen. Maar vooral als het om AI gaat, ontbreekt het veel bedrijven aan de nodige kennis en tijd om zich in het onderwerp te verdiepen en de technologie voor hun behoeften te gebruiken.

Het IDS NXT AI vision-systeem is ontworpen om deze situatie te verhelpen, omdat het snel en eenvoudig bediend kan worden door elke gebruikersgroep – zelfs zonder diepgaande kennis van machinaal leren, beeldverwerking of applicatieprogrammering. Klanten profiteren van een compleet systeem dat zowel camera’s als software omvat. Daarnaast wordt het IDS NXT-systeem gekenmerkt door gebruiksvriendelijke workflows: Het biedt stapsgewijze ondersteuning, van de creatie van het beeld tot deCLK / 06.10.2023 / S. 2 training van het neurale netwerk tot de realisatie van de toepassing. IDS NXT biedt dus een uitstekende basis voor intelligent gebruik van beeldverwerking.

Alle nieuwe technologieën op InsightImaging op 21 november

Met “InsightImaging” brengt IDS het roadshowprincipe over naar de digitale wereld. Deelnemers kunnen zich verheugen op een middag vol interessante programmaonderdelen – zoals keynote speeches, productpresentaties, vragen en antwoorden, inzichten in het praktische gebruik van camera’s door partners en “How To” sessies over veelvoorkomende gebruikersvragen. Het evenement vindt plaats op 21 november vanaf 13:30 uur. Alle informatie en gratis registratie is nu beschikbaar.

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie