Nieuw compact Motion Control System van Faulhaber

Motion Control System

Faulhaber heeft haar nieuwe compacte Motion Control System geïntroduceerd. Dit systeem is de kleinste geïntegreerde motion controller op de markt. De faulhaber imc is volledig ingebouwd in de krachtige borstelloze motoren van de serie 22xx…bx4. Met een lengtevermeerdering van slechts 18 mm, inclusief een servocontroller en een 12-bits encoder, blijft de volledige capaciteit van de motor behouden, wat uitzonderlijke prestaties garandeert.

Optimale connectiviteit en aansturingsmogelijkheden

Afhankelijk van de specifieke vereisten, biedt de producent verschillende uitvoeringen van dit Motion Control System. De versie met een rs232-poort is ideaal voor de integratie met PC’s of ingebedde systemen, terwijl de canopen-variant uitblinkt in netwerkintegratie binnen industriële automatisering. De compatibiliteit met de cia 402-standaard verzekert moeiteloze integratie met veelgebruikte PLC’s, wat de implementatie in bestaande systemen vergemakkelijkt.

Daarnaast kan de motion controller ook functioneren zonder centrale master, waardoor hij geschikt is voor standalone-toepassingen. Hierbij kunnen de digitale en analoge i/o’s flexibel worden ingezet voor lokale besturingstaken.

Samenwerking Motion Control System met andere producten

De 22xx…bx4 imc controllers werken naadloos samen met andere producten uit het Faulhaber-assortiment, zoals de gpt-tandwielkasten en de nieuwe lineaire actuatoren 22l. Deze synergie zorgt voor een dynamische en efficiënte werking, essentieel voor de hedendaagse snelle en veeleisende industrieën.

De ingebouwde stroombesturing beschermt tegen overbelasting, terwijl een diagnosefunctie helpt bij het onderhouden van de optimale werking. De regeling van koppel, snelheid en positie voldoet aan hoge industriële standaarden, terwijl de elektromagnetische compatibiliteit en het EC-keurmerk de veiligheid en betrouwbaarheid van het motion control system waarborgen. Met de motion manager 7.1 software biedt faulhaber een gebruiksvriendelijke tool voor systeemconfiguratie en integratie, wat het opstartproces aanzienlijk versnelt.

Het motion control system is een uitstekende keuze voor sectoren zoals medische technologie, robotica en industriële automatisering. Door de integratie van deze technologie kunnen bedrijven hun operationele efficiëntie verbeteren en klaar zijn voor toekomstige uitdagingen in bewegingsbeheer.

Meer informatie bij Faulhaber

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie

Productie industrie - Uitgelicht

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.