Hannover Messe 2024: onmisbaar event voor ambitieuze maakbedrijven

Hannover Messe HM2024

Al bijna tachtig jaar is de Hannover Messe 2024 (HM2024) van 22 tot en met 26 april dé internationale ontmoetingsplek voor industrie en technologie. Elk jaar weer reizen tal van vertegenwoordigers van het bedrijfsleven, de politiek en kennisinstellingen af naar de Duitse stad om waardevolle netwerkcontacten op te doen en om op de hoogte te blijven van de laatste technologische trends en ontwikkelingen.

Innovaties vertalen

De technologische ontwikkelingen gaan razendsnel. Maar: veel bedrijven hebben nog begeleiding nodig bij het succesvol toepassen van alle beschikbare concepten voor industriële automatisering, AI en energiemanagement, ziet Mattias Dreher, Managing Director van Global Fairs (de officiële vertegenwoordiging van Deutsche Messe in de Benelux). “Gezien het enorme aanbod aan slimme hulpmiddelen kan ik me voorstellen dat het gemiddelde MKB-bedrijf niet altijd goed weet waar te beginnen. Juist dáárom valt een bezoek aan de HM2024 aan te raden: je maakt in sneltreinvaart kennis met alle relevante technologieën en hun concrete toepassingen. Daardoor wordt het onder de streep ook een stuk makkelijker om te bepalen wat specifiek voor jouw business interessant is; op de beurs krijg je tal van handvatten aangereikt om al die innovaties te vertalen naar je eigen organisatie.”

Investeren in mensen

Een andere uitdaging voor veel maakbedrijven is het tekort aan geschoold personeel, merkt Dreher. “Natuurlijk, automatisering en digitalisering zullen de komende jaren zorgen voor toenemende optimalisatie en efficiency, waardoor je op termijn wellicht toe kunt met minder mensen. Maar op dit moment is de ‘war on talent’ nog altijd volop gaande. Goed in dit verband om te weten: juist op de HM2024 is er ook voor maakbedrijven volop gelegenheid om in contact te komen met technisch talent. Bovendien is er aandacht voor zaken als ergonomie en het vereenvoudigen van taken. Want gezien de krappe arbeidsmarkt is het ook enorm belangrijk om je zittende personeel vitaal en fit te houden. En, dit jaar vindt tijdens de HM2024 – onder de nieuwe naam FEMWORX – een tweedaags carrièrecongres plaats dat zich specifiek richt op vrouwelijk leiderschap in de STEM sector.”

HM2024 – De beurs voor ambitieuze maakbedrijven

Ambitieuze maakbedrijven die graag bij willen blijven, kunnen dus eigenlijk niet om een bezoek aan de Hannover Messe heen, benadrukt Dreher. “De Hannover Messe is het enige evenement ter wereld dat de volledige industriële waardeketen – van productontwerp tot productie – omvat. Ook dit jaar weer biedt de beurs een staalkaart van de allerlaatste industriële innovaties die een antwoord bieden op de grote vragen van deze tijd, met daarnaast alle aandacht voor belangrijke subthema’s als efficiënte samenwerking, talentwerving en security. Daarmee is de Hannover Messe voor bedrijven in de maakindustrie uit de Benelux dé plek om nieuwe kennis op te doen en waardevolle contacten te leggen.”

Bijblijven? Kom naar de HM2024!

Met ongeveer 3.500 exposanten en ruim 125.000 bezoekers is de HM2024 – die dit jaar plaatsvindt van 22 tot en met 26 april – met afstand de grootste beurs voor industriële technologie ter wereld. Overweeg je een bezoek? Registreer vandaag nog een gratis entreeticket.

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie

Algemeen - Uitgelicht

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.