Valbeveiligingen voor fotovoltaïsche installaties op platte en schuine daken

Valbeveiligingen

Het dak wordt in toenemende mate een gebruiksruimte. Dit word vooral duidelijk door het groeiende aantal fotovoltaïsche installaties op daken. Hierbij moet het dakoppervlak regelmatig worden betreden voor bijvoorbeeld montage-, onderhouds- en reinigingswerkzaamheden. De personen die zich op een plat of schuin dak bevinden, bewegen zich hierbij in een omgeving waar gevaar voor vallen bestaat. Dakranden, lichtkoepels, lichtstraten, toegangen etc. vormen een bijzondere bron van gevaar en een uitdaging bij fotovoltaïsche installaties op een plat of een schuin dak. Daarnaast bestaat er gevaar voor uitglijden op het dak omdat regen, kou of sneeuw zorgen voor een verhoogd valgevaar. Daarom is een professionele valbeveiliging onontkoombaar.

Met de “juiste” veiligheidsoplossing kunt u geld besparen

Onze valbeveiligingen koppelen de factor veiligheid aan de factor kosten. Afhankelijk van de aard van het dak en de onderconstructie van de fotovoltaïsche installatie etc., bieden we passende veiligheidsoplossingen die direct aan, naast of op de onderconstructie kunnen worden bevestigd. Door de valbeveiliging direct op de onderconstructie van de fotovoltaïsche installatie te monteren is het mogelijk om de maximale output van de installatie te waarborgen omdat de fotovoltaïsche modules op het volledige dakoppervlak tot aan de rand kunnen worden gelegd zonder dat de modules overlappen. Voor de optimale toepassing van de succesformule “Fotovoltaïsche installatie op het dak” is het aanbrengen van een professioneel veiligheidsconcept door de planning van de passende valbeveiliging onontkoombaar. In het kader hiervan hebben we 5 tips samengesteld die illustreren hoe de juiste valbeveiliging een positieve invloed kan hebben op tijd en geld.

5 tips voor de fotovoltaïsche installatie op het dak:

Tip 1: Ontwerp uw fotovoltaïsche installatie inclusief valbeveiliging

Wanneer de valbeveiliging van begin af aan in het ontwerp wordt opgenomen, kan het volledige dakoppervlak ermee worden uitgerust. Tegelijkertijd wordt er al tijdens de montage van de fotovoltaïsche installatie gezorgd voor de veiligheid van de op het dak aanwezige personen.

Tip 2: Geld besparen met de “juiste” valbeveiliging voor uw fotovoltaïsche installatie

Niet alle valbeveiligingen zijn hetzelfde. Elke valbeveiliging heeft zijn eigen voor- en nadelen. Professioneel advies is daarom van groot belang. Alleen op die manier slaagt u erin, het maximale uit uw fotovoltaïsche installatie te halen.

Tip 3: Behoud het kostenoverzicht

Hierbij geldt met name: “Hoe groter het dakoppervlak, hoe lager de kosten van de valbeveiliging worden ten opzichte van de kosten voor de fotovoltaïsche installatie zelf”.

Tip 4: “Return on Prevention” – voorkomen is goed voor de zenuwen en bespaart geld

Een val van een plat of een schuin dak en dus vanaf de fotovoltaïsche installaties heeft al snel ernstige gevolgen. Daarom is een professionele valbeveiliging onontkoombaar.

Tip 5: Het is nooit te laat voor een professionele valbeveiliging

Ook op een bestaande fotovoltaïsche installatie kan resp. moet een valbeveiliging worden aangebracht want alleen zo is veilig werken op en betreden van het dak en de fotovoltaïsche installatie mogelijk.

Lees ook:

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie