Ethernet cable guard: monitorapparaat voor 100Base-TX klasse Ethernet datakabels

Ethernet cable guard

In de industrie is het belangrijk dat netwerken continu en betrouwbaar functioneren. Een sleutelcomponent in het behoud van netwerkintegriteit is het monitoren van de staat van Ethernet datakabels. Helmholz speelt hier op in met de introductie van de Ethernet Cable Guard, een innovatief apparaat dat de toestand van Ethernet datakabels binnen de 100Base-TX klasse bewaakt.

Voorspellend onderhoud geoptimaliseerd

Predictief onderhoud is een vaste waarde geworden in het beheer van moderne industriële netwerken. Het vermogen om potentiële problemen te identificeren voordat ze optreden, kan de onderhoudskosten aanzienlijk verlagen en ongeplande stilstand voorkomen. De Ethernet Cable Guard speelt hierin een belangrijke rol. Het apparaat biedt realtime feedback over de status van een kabel, weergegeven als een percentage, waardoor de optimale tijd voor vervanging kan worden voorspelt.

Realtime data, realtime actie

Deze monitoring vindt plaats door een algoritme dat onophoudelijk diverse fysieke transmissieparameters analyseert. De flexibiliteit van het systeem blijkt uit de instelbare alarmdrempelwaarde, waardoor de Ethernet Cable Guard kan worden afgestemd op specifieke behoeften van de gebruiker. Daarnaast is het mogelijk om de gemonitorde status via verschillende communicatiekanalen, zoals MQTT en uitgangen, te delen met andere systemen.

Gebruikers van de Ethernet Cable Guard ervaren een scala aan voordelen. Door de nauwkeurige monitoring is het mogelijk om onderhoud beter te plannen, ongeplande stilstand te minimaliseren en de beschikbaarheid van machines te maximaliseren. Vooral in dynamische omgevingen waar snelheid en flexibiliteit vereist zijn, bewijst de het apparaat zijn waarde.

Brede toepasbaarheid Ethernet cable guard

Het apparaat is compatibel met verschillende op Ethernet gebaseerde protocollen, zoals EtherCAT en PROFINET. Dankzij het compacte design is de Ethernet Cable Guard geschikt voor installatie in gedecentraliseerde schakelkasten. Daarbij is het apparaat eenvoudig te monteren op standaard DIN-rails. Ook is de ingebruikname van het apparaat simpel door de geautomatiseerde parameterisatie, bekend als ’teach-in’. Dit kan in slechts enkele seconden worden voltooid.

Meer informatie bij Helmholz

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie