Zeer moderne technologie voor praktijkgericht onderwijs

Zeer moderne technologie

SIGMATEK voorziet fotovoltaïsch laboratorium van het Higher Engineering College (HTL) Salzburg van zeer moderne technologie

SIGMATEK, leverancier van complete automatisering-systemen voor industriële toepassingen, ondersteunt het praktijkgericht onderwijs van toekomstige ingenieurs. Daarom kunnen studenten in het fotovoltaïsche lab op de afdeling elektrotechniek van het HTL Salzburg nu werken met zeer moderne technologie.

Tijdens de laboratorium sessies brengen toekomstige technologen hun nieuw verworven theoretische kennis in de praktijk. En met de SIGMATEK trainingssets zijn de nieuwe werkplekken in het fotovoltaïsch (PV) lab nu ook voorzien van “state-of-the-art” technologie. Deze set bestaat uit drie units: een standaard – safety besturing, een bedieningspaneel als human-machine-interface en een motion unit met servo’s – gecombineerd met het geïntegreerde softwareplatform LASAL.  Klanten uit de industrie gebruiken deze starterkit ook graag als introductie in de SIGMATEK automatiseringswereld.

Met behulp van de training sets kunnen de studenten praktische toepassingen in het lab simuleren. De nieuwe hightech apparatuur wordt geleverd in handige koffers. “Dat maakt ons flexibel. Wanneer het workstation voor een andere taak wordt gebruikt, kan de zeer moderne technologie-set flexibel worden opgeruimd en vervolgens snel weer worden opgezet” aldus Gotthard Fränzl,  afgestudeerd opleider. De trainingssets worden voornamelijk gebruikt voor laboratoriumoefeningen in het CAP (Computer-aided Project Development) in het 3e en 4e jaar. “Dit worden dan altijd eindprojecten en diploma-thesis. De SIGMATEK automatisering technologie maakt gebruik van object georiënteerd programmeren en dat is extra knowhow voor onze studenten”, zegt Gotthard Fränzl tevreden.

Het Oostenrijkse SIGMATEK, succesvol internationaal automatiseringsexpert gevestigd in Lamprechtshausen, is al meer dan 20 jaar partner van HTL Salzburg en heeft vele laboratoria uitgerust. “Door de lab automatisering te sponsoren, creëren we de basis voor up-to-date lesgeven. Alle betrokkenen profiteren van praktijkgericht onderwijs met de huidige technologie – studenten, docenten en de economie. Gekwalificeerde professionals zijn tegenwoordig van doorslaggevende betekenis in de branche”, zegt Marianne Kusejko, Chief Executive Personeel en Finance bij SIGMATEK.

Meer informatie

Lees ook:

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie

Algemeen - Uitgelicht

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.