Falex Tribology NV succesvol in behalen van EFRO-VLAIO Project 1948

Falex Tribology NV

Onlangs heeft Falex Tribology NV aangekondigd dat het recentelijk succes heeft geboekt bij het verkrijgen van het EFRO-VLAIO project 1948, getiteld ‘Vlaams Innovatief Micropitting Labo.’ Het EFRO (Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling) ondersteunt dit baanbrekende initiatief met een investering van 100.000 euro, ter ondersteuning van de totale toewijding van Falex Tribology van 250.000 euro. De investering omvat een state-of-the-art PCS MicroPitting Test Rig MPR en een Keyence VR6000 Profiler voor snelle analyse van pitting en micropitting schade op cylindrische test specimens.

Het nieuw opgerichte centrum is gewijd aan het bestuderen van de kritieke schademechanismen van micropitting en pitting. Deze mechanismen komen steeds vaker voor in zwaarbelaste lagersystemen en tandwielen. Denk hierbij aan lagersystemen van windturbines of snel bewegende lagers in elektrische voertuigen.

Falex Tribology NV

Falex Tribology, een vooraanstaande pionier met 25 jaar ervaring, huisvest de geavanceerde infrastructuur. Deze infrastructuur streeft ernaar om zowel de Vlaamse als Europese industrieën te versterken. Ze richt zich op het aanpakken van de uitdagingen van micropitting en pitting. Het bedrijf staat bekend als een betrouwbare partner en maakt gebruik van uitgebreide expertise en een diverse verzameling testinstrumenten.

“We zijn verheugd bij te dragen aan de vooruitgang van tribologisch onderzoek en ontwikkeling met de steun van EFRO-VLAIO”, aldus Dr. Dirk Drees, CEO bij Falex Tribology. “Dit initiatief sluit aan bij onze toewijding om duurzaamheids- en klimaatbeheersingsuitdagingen binnen de westerse industrie op te lossen.”

Voor meer informatie over Falex Tribology en het ‘Vlaams Innovatief Micropitting Labo’ kunt u contact opnemen met Dr. Dirk Drees. Hij is bereikbaar via email of je kan een bezoek brengen aan hun website.

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.


Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie