Master met 8 poorten combineert standaard I/O en IO-Link

standaard I/O

Voor een efficiënte en snelle signaaloverdracht is het gebruik van de IO-Link-masters van Bihl+Wiedemann met acht poorten een uitstekende keuze. Deze apparaten combineren standaard I/O met IO-Link, wat resulteert in een veelzijdige en flexibele oplossing voor uiteenlopende industriële toepassingen. De masters zijn beschikbaar in verschillende configuraties, waaronder versies met 1, 2, 4 en 8 poorten. Dankzij deze variëteit kunnen ze eenvoudig aan specifieke behoeften worden aangepast.

Elke IO-Link-master kan standaardsignalen tot 16 I/O in slechts 1,27 milliseconden doorgeven, ongeacht het aantal bytes dat parallel via IO-Link wordt verzonden. Dit betekent dat zelfs complexe taken snel en efficiënt worden uitgevoerd. De M12-aansluitingen van de masters bieden de mogelijkheid om elk van de twee signalen afzonderlijk te configureren als twee in-/uitgangen of als een combinatie van in-/uitgang en IO-Link-communicatie. Dit verhoogt de flexibiliteit en aanpasbaarheid van de systemen aanzienlijk.

Het gebruik van standaard IO-Link in combinatie met de Bihl+Wiedemann oplossingen biedt verschillende voordelen. Een van de belangrijkste voordelen is de grote onafhankelijkheid van de veldbus. Onze systemen zijn compatibel met verschillende protocollen zoals PROFINET, EtherNet/IP, EtherCAT, Sercos en POWERLINK, waardoor ze geschikt zijn voor een breed scala aan applicaties.

De configuratie van IO-Link is bovendien eenvoudig en gebruiksvriendelijk. Dankzij de naadloze integratie in ASi-5 en de intuïtieve pc-software, kan men snel en gemakkelijk de gewenste instellingen maken. De nieuwe videotutorial van Bihl+Wiedemann biedt een duidelijke en stapsgewijze uitleg over het configuratieproces, waardoor gebruikers zonder technische achtergrond de systemen kunnen beheren.

Een ander significant voordeel is de verminderde behoefte aan IO-hubs. Voor toepassingen waarbij veel in- en uitgangssignalen moeten worden doorgegeven, zijn de ASi-5-modules met 16 in-/uitgangen, zoals de BWU4230, een kostenefficiënte oplossing. Hierdoor wordt de noodzaak voor extra IO-Link-masters en verbindingskabels geëlimineerd, wat leidt tot lagere installatiekosten.

Het slimme bedradingsconcept van standaard I/O met IO-Link draagt ook bij aan kostenbesparingen. Alle devices, waaronder standaardsensoren en veiligheidsmodules, worden via een eenvoudige priktechniek op een enkele tweeaderige kabel aangesloten. Dit minimaliseert het gebruik van stekkers en voorgeconfectioneerde kabels, wat resulteert in een zuinigere omgang met kostbare grondstoffen.

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie