Eerste editie Maakindustrie Expo ziet groeimogelijkheden voor toekomst

Beurs Maakindustrie Expo Hardenberg

De eerste editie van Maakindustrie Expo (MIX) Noordoost is op 18 en 19 mei succesvol verlopen, zo laat beursorganisator Easyfairs weten. Meer dan 130 exposanten verdeeld over drie beurshallen presenteerden zich op deze vakbeurs aan bijna 2.000 professionals uit de maakindustrie. Maakindustrie Expo Noordoost is de vervanger van de voormalige TIV-beurs in Hardenberg. Voor het nieuwe concept van de Maakindustrie Expo heeft Easyfairs keuzes gemaakt in het profiel, gebaseerd op de industrieketen en met focus op de regio. “Met deze eerste editie hebben we een mooie eerste stap gezet om door te groeien”, zegt Jeffry Plaggenmarsch namens de beursorganisatie.

Na TIV en twee verplaatsingen van de Maakindustrie Expo door corona, konden de deuren van deze nieuwe beurs dan eindelijk geopend worden. Plaggenmarsch: “Het waren twee positieve en waardevolle beursdagen. Wij hebben goede reacties ontvangen op het nieuwe beursconcept. De opzet is anders dan anders. Niet alleen het beursprofiel is aangepast, ook de uitstraling van de beursvloer is totaal op de schop gegaan. Bezoekers en exposanten spraken hun complimenten hierover uit, waarbij onder meer de verlichting, de opzet van de stands en de ruimte gewaardeerd werd. Bovendien voelen we ons gesterkt door de ondersteuning en het vertrouwen van onze partners Koninklijke Metaalunie, MEMA en VMO.”

Op de beursvloer was veel beleving met cobots, virtual reality en 3D printers. Ook zochten exposanten elkaar onderling op. De studenten die de Maakindustrie Expo bezochten waren erg te spreken over het enthousiasme van de exposanten en werden aangestoken met hun passie voor de maakindustrie. Verder werden de kennissessies van partner Koninklijke Metaalunie goed bezocht. Alle sessies zijn opgenomen en terug te vinden via het YouTube-kanaal van de Maakindustrie Expo.

“Voor ons was het een geslaagde editie, de reservering voor 2023 is al gemaakt”, zei eigenaar Ton Bos van WeCobot. Ook exposant Jan Willem Luiten van Duits Sustainable Solutions was positief gestemd: “Dit is een ideale beurs voor het versterken van je (lokale) relaties”. Anderzijds waren bezoekers te spreken over de Maakindustrie Expo, zoals Derk Jan Haandrikman van Hondebroek BV: “MIX Noordoost bezoeken? Doen!”.

De tweede editie van MIX Noordoost is op woensdag 10 en donderdag 11 mei 2023 in Evenementenhal Hardenberg.

Lees ook:

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie