Allereerste editie van MIX Noordoost brengt theorie en praktijk samen

MIX Noordoost

De voorbereidingen voor de allereerste editie van Maakindustrie Expo (MIX) Noordoost op 18 en 19 mei 2022 in Evenementenhal Hardenberg zijn in volle gang. Inmiddels is de beursvoer gegroeid naar 110 exposanten verdeeld over drie beurshallen. Verder maakt beursorganisator Easyfairs nu bekend dat er een materialententoonstelling van MaterialDistrict komt en een Industrial Reality Hub.

MIX Noordoost

“De bezoeker van MIX Noordoost heeft handvaten nodig om zijn dagelijkse werkzaamheden te verbeteren en om zijn bedrijf toekomstbestendig te maken. Kennis opdoen is een must, net als het delen van ervaringen. Dat kan op MIX Noordoost-Nederland. Bovendien halen we verschillende experiences naar de beurs om beleving toe te voegen aan het concept”, zegt Jeffry Plaggenmarsch namens MIX Noordoost.

Materialententoonstelling

Met het toevoegen van een materialententoonstelling van MaterialDistrict haalt de organisatie iets nieuws naar de beurs. MaterialDistrict is een platform op het gebied van innovatieve materialen, waarbij ze inzetten op circulaire economie. Welke materialen dragen bijvoorbeeld bij aan een gezonde leefomgeving? MaterialDistrict geeft antwoord op die vraag. De materialententoonstelling op MIX Noordoost staat bol van materiaalinspiratie. Hier worden de laatste ontwikkelingen op materiaalgebied gepresenteerd.

Industrial Reality Hub

Een digitale innovatiehub voor industrieel toegepaste Augmented en Virtual Reality komt met zeven partners naar MIX Noordoost. Deze hub stimuleert samenwerking en innovatie tussen bedrijven, overheid en kennisinstellingen. Op de beursvloer kunnen bezoekers plaatsnemen in een kraansimulator. De bezoeker kan tijdens een live demo zien hoe er kennis over een machine uit het hoofd van een expert wordt gehaald. Ook is het mogelijk een technische training te volgen met een VR bril. Bovendien kunnen bezoekers een virtuele rondleiding krijgen in Connec2. Dit platform geeft de bezoeker inzicht hoe andere bedrijven op dit moment al oplossingen toepassen. Daarnaast kan je middels een Industrial Life Cycle Platform zelfstandig instructies plaatsen rondom machines. Met de online editor is het mogelijk om de informatie aan een 3D CAD/Cam model toe te voegen. Deze data kan vervolgens gevisualiseerd worden in Mixed Reality.

Op MIX Noordoost vertegenwoordigt Binder3D de 3D Experience met zeven partners. Met verschillende 3D printers laten deze partijen verschillende printtechnieken zien. Citoforma is bijvoorbeeld specialist op het gebied van printen met harsen. Fibernering is ervaren op het gebied van grote modellen. Ook kunnen bezoekers materiaal meenemen en uitproberen of dit geschikt is voor 3D printen. Studenten van HL Stenden gaan op de beurs aan de slag met allerlei vraagstukken van bezoekers. Verder is op MIX Noordoost een automation experience en een robot plein met verschillende opstellingen.

De eerste editie van MIX Noordoost is te bezoeken op woensdag 18 en donderdag 19 mei 2022 in Evenementenhal Hardenberg.

Lees ook:

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie

Algemeen - Uitgelicht

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.