Omvangrijk kennisprogramma op Maakindustrie Expo

Beurs Aqua Nederland vakbeurs kennisprogramma Main Industry technologische industrie uit Zuid-Holland

Het kennisprogramma voor de eerste editie van Maakindustrie Expo (MIX) Noordoost op 18 en 19 mei 2022 in Evenementenhal Hardenberg is bekend. Dit bestaat onder meer uit presentaties over effectief werkvoorbereiden dankzij digitalisering, snel en winstgevend robotiseren en ketensamenwerking met als praktijkvoorbeeld TechNet. Het programma is tot stand gekomen in samenwerking met Koninklijke Metaalunie, Boost Smart Industry, Verenigde Maakindustrie Oost en Industrial Design Center.

“Het is belangrijk om bij te blijven in deze snel veranderende wereld. Er speelt veel op het gebied van flexibeler produceren, automatiseren, digitalisering en circulariteit. Ook zijn er uitdagingen als het tekort aan personeel, schaarste aan grondstoffen en de hoge energieprijzen. Kennis opdoen is een must, net als het delen van ervaringen. Daarom is een platform als MIX Noordoost waar theorie en praktijk samenkomen van essentieel belang”, zegt Jeffry Plaggenmarsch namens beursorganisatie Easyfairs Nederland.

Kennisprogramma bekend

De invulling van het kennisprogramma op MIX Noordoost is tot stand gekomen aan de hand van de behoefte van de bezoeker. Plaggenmarsch: “De bezoeker heeft handvaten nodig om zijn dagelijkse werkzaamheden te verbeteren en om zijn bedrijf toekomstbestendig te maken. Daar speelt dit programma op in.” Het programma bestaat onder meer uit een zestal lezingen van Tegnow over actuele thema’s zoals effectief werkvoorbereiden dankzij digitalisering, hoe kom ik tot een papierloze fabriek en snel en winstgevend robotiseren. Tegnow geeft antwoorden op vragen als ‘moet ik gaan robotiseren?’, ‘wat kan ik automatiseren?’ en ‘welke partners kan ik inzetten om een product te maken?’.

Andere programmaonderdelen op de vakbeurs voor de maakindustrie zijn een sessie van Boost Smart Industry over ‘Haal de robot/cobot uit de mens’ en ‘Hoe zet ik digitalisering in om mijn processen te verbeteren?’. Verder organiseert Industrial Design Center een pressure cooker (geleide brainstorm) over het thema Mobiliteit van de toekomst samen met maakbedrijven, ontwerpbureaus en studenten IPO en ID. Daarnaast geeft Verenigde Maakindustrie Oost een sessie over ketensamenwerking met als praktijkvoorbeeld TechNet. Een cluster van bedrijven die de keten van het maken van een product vertegenwoordigen. Het kennisprogramma met actuele thema’s is ook via een livestream te volgen.

Experiences op MIX Noordoost

Verder zijn op MIX Noordoost verschillende experiences waar de bezoeker zelf kan zien, voelen en ervaren wat technologie kan bieden. Bijvoorbeeld vraagstukken over 3D printen. “Als de bezoeker zelf een onderdeel heeft en wil weten of dat 3D geprint kan worden, kan hij dit meenemen naar de 3D Experience op de beurs. Daar staan allerlei printers klaar en kan getest worden of iets werkt en haalbaar is”, aldus Plaggenmarsch. Verder is er een materialententoonstelling van Material District waar de bezoeker de meest innovatieve materialen vindt en een industrial Reality Hub met veel demonstraties.

Activiteiten voorafgaand aan beurs

Er zijn ook een aantal activiteiten in aanloop naar MIX Noordoost, zoals een netwerkborrel Robotisering & Zakendoen in Duitsland op locatie bij exposant ESPS inclusief een rondleiding bij het Robotics Experience Center op woensdag 30 maart. Daarnaast is er een webinar ‘In 6 stappen klaar voor de Duitse markt’ op dinsdag 12 april. Exposant Klaar voor DE start helpt vakprofessionals om hun marktgebied uit te breiden.

Meer informatie

Lees ook:

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie