Nieuw tijdschrift voor de industriële automatisering AutomationNL

vakblad AutomationNL Automation NL

Alea Publishers start vandaag met een nieuw vakplatform voor industriële automatisering, AutomationNL. Vandaag wordt de website van Automation NL gelanceerd, vanaf 1 september start de uitgever met een wekelijkse email-nieuwsbrief, 20 september verschijnt het eerste nummer van het vakblad. Robbert Hoeffnagel is de hoofdredacteur, Bas van den Engel verzorgt het accountmanagement.

Vaktijdschrift AutomationNL

Uitgeefdirecteur Roeland Dobbelaer: “We zijn blij met de lancering van AutomationNL. Industriële automatisering maakt een enorme groei door. Door het wegvallen van enkele bladen in dit domein was er eigenlijk geen goed tijdschrift meer voor dit vakgebied in Nederland. Wij hoorden van veel relaties dat dit als een gemis wordt ervaren. Dat gat willen we met Automation NL dichten. Voor onze jonge uitgeverij betekent het ook een verbreding van de focus. Tot nu toe richtten we ons vooral op de foodwereld, maar door de ombouw van EVMI van een managementblad naar een meer technologisch vakblad voor de voedingsmiddelenindustrie schoven we al op naar de industrie. We willen hier nadrukkelijk in verder groeien. De start van AutomationNL past in deze strategie.”

AutomationNL met vier katernen

Robbert Hoeffnagel: “De ontwikkeling van de industrie gaat tegenwoordig hand in hand met ontwikkeling van de industriële automatisering. Steeds meer is het de industriële automatisering die realiseert dat de roep om de industrie sneller, efficiënter, veiliger en duurzamer te maken ook daadwerkelijk tot stand komt. De ontwikkelingen in IA gaan razendsnel, de markt ontwikkelt zich positief en dat levert ieder jaar nieuwe uitdagingen op en beslist ook kansen! Daar willen wij verslag van doen via Automation NL. Behalve de puur technische aspecten van de industriële automatisering, krijgen ook onder andere de onderwerpen duurzaamheid, veiligheid en innovatie een plaats in onze uitgaves. We hebben daarvoor vier vaste katernen ingericht: Digitalisation, Process Technology, Production Automation en Vision & Robotics.”

Bas van den Engel: “AutomationNL is een hele mooie nieuwe uitdaging. Ik ken het domein al via mijn werk voor de chemie, life sciences, procestechnologie en de laboratoriummarkt. Je ziet steeds meer hoe industriële automatisering een essentiële rol speelt bij de ontwikkeling van de industrie in alle domeinen. Aan mij de schone taak om te zorgen dat leveranciers van industriële automatisering, diensten en producten optimaal aandacht krijgen in het nieuwe tijdschrift Automation NL en op het gelijknamige mediaplatform.”

Alea Publishers

Alea is een uitgeverij van de mediaondernemers en broers Roeland en Pepijn Dobbelaer. Deze uitgever is gespecialiseerd in vakplatforms in de food & drinks branche. Tot de portfolio behoren: EVMI, Bakkers in Bedrijf, Vismagazine, Vleesmagazine, IJs!, More than Drinks!, Pompshop, VoedingNu en Foodbanen.nu. Samen met Mikrocentrum organiseert Alea Publishers jaarlijks Food Technology. Met de start van AutomationNL breidt Alea Publishers haar portfolio van industriële vakplatformen verder uit.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel is een ervaren journalist in de domeinen industrie en automatisering. Bij VNU werkt hij o.a. voor het IT-vakplatform Computable. Vijftien jaar rang runde hij een eigen uitgeverij met vaktijdschriften en vakplatforms met media als DatacenterWorks, Vision & Robotics en Infosecurity Magazine. Hij is tevens adviseur bij diverse ondernemingen en actief als consultant op het gebied van duurzaamheid en innovatie.

Bas van den Engel

Bas van den Engel is een ervaren accountmanager die zijn sporen heeft verdiend in vele takken van de industrie: Chemie, Life Sciences, Procestechnologie, Laboratoriumtechnologie. Hij werkt voor bladen als C2W, Mens & Molecule, EVMI en beurzen als Lab Technology, Single-Use Event en Food Technology. En nu dan ook Automation NL.

Lees ook:

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie