Technologische oplossingen ter bestrijding van COVID-19

Technologische oplossingen

Direct of indirect, de impact van het coronavirus (COVID-19) wordt over de hele wereld gevoeld. Om de wereldwijde respons op dit virus te ondersteunen is de TechRelief Directory gelanceerd: een informatiebron van potentiële risicoverminderende en levensreddende technologische oplossingen van over de hele wereld in alle industrieën en domeinen.

De TechRelief Directory is een gratis, open bron om te helpen in de strijd tegen COVID-19. Het toenemende gebruik van technologische oplossingen zoals kunstmatige intelligentie, robotica, 3D-printing, het internet van de dingen en geavanceerde draadloze technologieën speelt een essentiële rol bij het oplossen van de kritieke uitdagingen waarmee onze wereldwijde gemeenschap vandaag de dag wordt geconfronteerd. Door samen te werken op wereldschaal kunnen we gezamenlijk de dringende behoeften aanpakken en oplossingen helpen creëren ter ondersteuning van de strijd tegen COVID-19.

Het is essentieel dat informatie over beschikbare technologieën in de hele wereld snel beschikbaar is voor iedereen die deze nodig heeft. Veel technologische oplossingen die in de TechRelief Directory zijn opgenomen, worden al geïmplementeerd in de gezondheidszorg; andere oplossingen kunnen afkomstig zijn uit andere industrieën, maar hebben een overlap met het medische domein. Het is de bedoeling dat alle technologieën in de TechRelief Directory directe oplossingen kunnen bieden of bijna marktrijp zijn.

Van robots en drones tot AI- en 3D-printing, er zijn vele manieren waarop technologische oplossingen verlichting kunnen bieden tijdens de COVID-19-pandemie, waaronder transport, desinfectie, reiniging, medicijnlevering, persoonlijke assistentie, communicatie en telepresentie, behandeling op afstand, ventilatie, compliancy en beveiliging, testen en diagnose, en laboratorium automatisering.

De TechRelief Directory is geïnitieerd door Quasset, een op innovatie gericht assetmanagement- en adviesbureau. Om mensen en organisaties over de hele wereld te helpen kostbare tijd te besparen en als publieke dienst aan de wereldwijde burgermaatschappij, heeft een team van vrijwilligers bij Quasset het initiatief genomen om deze directory met technologische oplossingen te creëren. Het team zal deze informatiebron voortdurend blijven verbeteren en meer functionaliteit en informatie toevoegen.

Lees ook:
Impact coronavirus op de technologische industrie
KIVI ingenieurs helpen bij coronacrisis
Coronavirus: verruiming BMKB-regeling voor ondernemers

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie

Algemeen - Uitgelicht

Linkedin5

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.