ABB opent innovatie- en trainingscampus bij B&R

Innovatie- en trainingscampus

ABB heeft een nieuw wereldwijde innovatie- en trainingscampus gevestigd op het hoofdkantoor van dochter B&R in Eggelsberg (bij Salzburg).

Extra banen door innovatie- en trainingscampus

De nieuwe innovatie- en trainingscampus zal tot duizend extra hightech-banen creëren. Er zijn onderzoeks- en ontwikkelingslaboratoria van en trainingsfaciliteiten voor maximaal 4.000 mensen per jaar in samenwerking met universiteiten. ABB investeerde 100 miljoen EUR in de uitbreiding van het hoofdkantoor van B&R.

De nieuwe campus is een van de grootste locaties voor geïntegreerde productie, onderzoek en opleiding in Midden-Europa, met momenteel ongeveer 2.400 medewerkers. Het complex breidt de totale oppervlakte van het hoofdkantoor van B&R uit tot meer dan 100.000 m², waardoor het een van de grootste locaties voor geïntegreerde productie, onderzoek en opleiding in Midden-Europa is. De uitbreiding zal ook ruimte vrijmaken die zal dienen als extra productiecapaciteit om aan de toenemende vraag naar B&R-producten te voldoen.

Macro ontwikkelingen

Innovaties rond kunstmatige intelligentie en machine- en fabrieksautomatisering zullen een essentiële rol spelen bij het ontsluiten van het potentieel van toekomstige industriële productie. Dit geldt voor sectoren zoals elektronica, e-mobiliteit, voedingsmiddelen en dranken, recycling, logistiek en landbouw. Innovaties zullen de productiviteit en flexibiliteit verhogen, klanten helpen duurzamer te worden en dichter bij hun eindmarkten te produceren.

De coronapandemie, verstoringen in de wereldwijde toeleveringsketens en de oorlog in Oekraïne herinneren de Westeuropese industrie er aan dat ze minder afhankelijk moet worden als ze beter voorbereid willen zijn op toekomstige uitdagingen. Met de opening van de nieuwe innovatie- en trainingscampus zet ABB een belangrijke stap zet om de maakindustrie weer naar de thuismarkt te brengen. De nieuwe campus zal niet alleen een aanjager zijn van digitalisering en automatisering, maar zal ook banen creëren en bijdragen aan de welvaart in Oostenrijk.

De klanten van ABB en B&R reageren op wereldwijde tekorten aan arbeidskrachten en leveringen, de vraag van consumenten naar gepersonaliseerde producten en de noodzaak om duurzamer te werken. De nieuwe innovatie- en trainingscampus zal dienen als samenwerkingscentrum voor klanten waar het concern samenwerkt met klanten uit de hele wereld en hen helpt in te spelen op deze trends.

Duurzamer produceren

Volgens onderzoek van ABB zijn acht van de tien bedrijven in Europa en de VS van plan om hun productie verder te automatiseren en zeven van de tien om hun productie dichter bij huis te brengen. Het wereldwijde adresseerbare marktvolume voor machine- en fabrieksautomatisering wordt geschat op momenteel 20 miljard dollar per jaar en zal naar verwachting toenemen tot 31 miljard dollar per jaar tegen 2030.

Als onderdeel van haar duurzaamheidsstrategie 2030 verwacht ABB tegen het einde van het decennium koolstofneutraliteit te bereiken in al haar eigen activiteiten. Bij B&R heeft ABB een van de grootste fotovoltaïsche (PV) systemen voor eigen verbruik in Oostenrijk geïnstalleerd. Extra PV-modules op de campus zullen het totale vermogen nu verhogen tot 1,8 MW. Het eigen verbruik is ongeveer 98 procent.

Bron: Robot-Magazine

Lees ook:

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie