Vertrek hoofdkantoor Shell aderlating voor Nederland

Hoofdkantoor Shell

Hoofdkantoor Shell vertrekt naar Engeland

‘Wij zijn zeer teleurgesteld dat een bedrijf met zo’n lange Nederlandse historie met het hoofdkantoor Shell uit Nederland vertrekt. Dit is een aderlating voor Nederland’. dat zegt ondernemersorganisaties VNO-NCW in een eerste reactie op het nieuws dat Shell bekendmaakte.

Vestigingsklimaat

Met een vertrek van het hoofdkantoor van Shell verslechtert volgens de ondernemersorganisatie het Nederlandse vestigingsklimaat. De aanwezigheid van dit soort hoofdkantoren van grote internationale bedrijven is immers een aantrekkingskracht voor bedrijvigheid van over de hele wereld. Ook worden op hoofdkantoren de besluiten met impact voor de toekomst genomen. ‘Eerder spraken we over de verslechtering van het vestigingsklimaat onze zorgen al uit samen met 120 prominente bestuurders. Die zorgen staan onverminderd en herhalen we met klem’, aldus VNO-NCW.

Oplossing vinden

VNO-NCW heeft begrip voor het feit dat Shell met oog op energietransitie veel sneller moet kunnen besluiten en de complexe aandeelhoudersstructuur daarbij niet helpt. ‘Wij hopen dat nog een oplossing is te vinden om Shell voor Nederland te behouden’.

Energietransitie

‘Wij begrijpen dat Shell ervoor kiest haar energietransitie te blijven aanjagen vanuit Nederland. Dat is belangrijk voor ons land’, aldus VNO-NCW. ‘Shell doet hier enorme investeringen in de energietransitie die van zeer groot belang zijn voor zowel Nederland als wereldwijd’.

Bron: ondernemersorganisatie VNO-NCW

Lees ook:

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie