Nieuw gezamenlijk hoofdkantoor voor Universal Robots en Mobile Industrial Robots

Mobile Industrial Robots

Over een paar weken begint de bouw van het ultramoderne gezamenlijke hoofdkantoor van Universal Robots en Mobile Industrial Robots (MiR) in Odense, Denemarken. Het gebouw zal plaats bieden aan maximaal 600 medewerkers en wordt ’s werelds grootste hub voor cobots en autonome mobiele robots (AMR) met een oppervlakte van zo’n 20,000 m2. Op 20 april wordt de eerste paal geslagen en de oplevering wordt begin 2024 verwacht.

Groei Mobile Industrial Robots als Universal Robots

De explosieve groei van zowel Mobile Industrial Robots als Universal Robots is de reden voor de bouw van een nieuw gezamenlijk hoofdkantoor. In 2021 groeiden beide bedrijven – beide eigendom van het Amerikaanse bedrijf Teradyne – met ruim 40 procent en de ambities zijn hoog. Samen verwachten Universal Robots en MiR alleen al in 2022 meer dan 200 nieuwe medewerkers aan te nemen, waardoor er behoefte is aan een groter kantoorpand. De productie van robots zal wel blijven plaatsvinden in de bestaande panden van Universal Robots en Mobile Industrial Robots.

De perfecte omgeving voor innovatie

Het nieuwe hoofdkantoor draait echter niet alleen om de behoefte aan meer ruimte, legt Kim Povlsen, President van Universal Robots, uit.

“Het gaat niet alleen om extra vierkante meters, maar ook om het creëren van de optimale omgeving voor onze werknemers. We werken voortdurend aan innovatie en het verleggen van de grenzen van wat mogelijk is voor cobots en automatisering. Met het nieuwe hoofdkantoor zullen we een unieke en inspirerende werkomgeving creëren, waar we ook zullen profiteren van de toegenomen samenwerking met Mobile Industrial Robots en de uitstekende synergie tussen ons. Het gebouw is ontworpen met de focus op het welzijn van onze medewerkers en om de mogelijkheden te vergroten voor informele samenwerking gedurende de werkdag.”

Universal Robots

Sinds de introductie van de eerste commerciële collaboratieve robot (cobot) wereldwijd in 2008 heeft UR een productportfolio ontwikkeld met onder meer de UR3e, UR5e, UR10e en UR16e, die een reeks van reikwijdtes en payloads bieden. Elk model wordt ondersteund door een brede selectie van eindeffectoren, software, accessoires en toepassingskits in het UR+-ecosysteem. Hierdoor kunnen cobots in een groot aan sectoren ingezet worden voor uiteenlopen taken. Universal Robots heeft wereldwijd meer dan 50.000 cobots geïnstalleerd.

Mobile Industrial Robots

Mobile Industrial Robots (MiR) ontwikkelt en verkoopt de geavanceerde lijn van collaboratieve en veilige autonome mobiele robots (AMR’s) in de branche die snel, gemakkelijk en kosteneffectief de interne logistiek beheren, waardoor werknemers worden vrijgemaakt voor activiteiten met een hogere waarde. Mobile Industrial Robots, opgericht door ervaren professionals uit de Deense robotica-industrie, heeft zijn hoofdkantoor in Odense, Denemarken, en werd in 2018 overgenomen door Teradyne.

Teradyne

Teradyne brengt hoogwaardige innovaties zoals slimme apparaten, levensreddende medische apparatuur en dataopslagsystemen op de markt. De geavanceerde testoplossingen voor halfgeleiders, elektronische systemen, draadloze apparaten en meer zorgen ervoor dat producten presteren zoals ze zijn ontworpen. Het aanbod van Industrial Automation omvat collaboratieve en mobiele robots die fabrikanten van elke omvang helpen de productiviteit te verbeteren en de kosten te verlagen.

Lees ook:

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie