Combinatie van digitalisering en automatisering op Vision, Robotics & Motion

Vision, Robotics & Motion Digitalisering en automatisering

In de maakindustrie is de integratie van digitalisering en automatisering geen optie meer, maar een noodzaak. De vakbeurs Vision, Robotics & Motion, die plaatsvindt in de Brabanthallen in Den Bosch, is een toonaangevend evenement dat professionals uit de industrie samenbrengt om de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van slimme productieautomatisering te ontdekken.

Opkomst van slimme technologieën

De vakbeurs biedt een breed scala aan innovaties, van geavanceerde cobots tot de meest nauwkeurige visiontechnologieën. Dit jaar wordt de beurs uitgebreid met de nieuwe pijler Digital Innovation. Deze zich richt op de nieuwste digitaliseringsmogelijkheden voor de maakindustrie. “Digitalisering en automatisering gaan altijd hand in hand,” merkt Timo van Leent op, manager bij Mikrocentrum. “Zonder digitalisering is effectieve automatisering bijna onmogelijk, wat de integratie van deze twee aspecten op de beurs zeer relevant maakt.”

Uitdagingen en oplossingen voor kleine bedrijven

Hoewel grotere bedrijven wellicht de middelen hebben om in deze technologieën te investeren, vinden kleinere ondernemingen het vaak moeilijk om de eerste stappen te zetten. De vakbeurs speelt een cruciale rol bij het overbruggen van deze kloof door inzicht te bieden in wat digitalisering en automatisering voor hen kan betekenen. “De beurs is een one-stop-shop voor de fabriek van de toekomst,” aldus Charlotte de Jong, programmamanager bij Mikrocentrum.

Het netwerkelement is ook van groot belang op de beurs. Bezoekers krijgen de kans om in korte tijd veel nieuwe contacten op te doen. Daarnaast kunnen ze veel leren van experts door middel van workshops en lezingen. Zo biedt een lezing van Dennis van Kleef, programmaleider bij Schiphol Group, inzicht in de automatisering van bagageafhandeling. Dat kan erg inspirerend werken voor bedrijven die aan warehousing werken.

Technologische ondersteuning voor alle stadia van digitalisering en automatisering

Een van de exposanten, softwarebedrijf Xibis, benadrukt het belang van een goede ERP-backbone voor digitalisering en automatisering. “Wij kunnen ervoor zorgen dat bedrijven geen papier meer nodig hebben in hun organisatie,” zegt Sijmon van den Berg, general manager bij Xibis. Dit illustreert hoe ver bedrijven kunnen gaan in hun digitaliseringstrajecten.

Vision, Robotics & Motion vindt plaats op 5 en 6 juni en is gratis toegankelijk. Bezoekers kunnen zich vooraf aanmelden of zich ter plekke registreren. Deze beurs is een uitgelezen kans voor iedereen om te ontdekken hoe ver ze kunnen gaan in de integratie van digitalisering en automatisering in hun productieprocessen.

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie

Algemeen - Uitgelicht

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.