Vasco Group krijgt nieuwe CEO

Vasco Group

Christian Schmitz-Eckert wordt de nieuwe CEO van de Vasco Group

Christian Schmitz-Eckert, tot voor kort Chief Ventilation Officer bij Vasco Group, wordt de nieuwe CEO van de expert in binnenklimaat. Hij volgt in die functie Stefan Böni op die zijn carrière een nieuwe wending geeft. Dat maakte Arbonia Group, waartoe Vasco Group met hoofdkantoor in Dilsen behoort, zojuist bekend.

Vanaf maandag 19 april neemt Christian Schmitz-Eckert de leiding over van Vasco Group, die kwaliteitsmerken als Vasco, Superia en Brugman in huis heeft. Hij zetelt ook in de HVAC Executive Management Board van Arbonia Group.

Christian Schmitz-Eckert: “Ik zal deze nieuwe rol met groot enthousiasme invullen. Onze missie is duidelijk: samen met het managementteam blijven werken aan een sterke ontwikkeling van onze merken en kernmarkten in Europa. Ik kijk ernaar uit om hiermee aan de slag te gaan.”

Ulrich Bornkessel, CEO van de HVAC-Divisie bij Arbonia Group: “We willen Stefan Böni oprecht bedanken voor zijn enorme inspanningen en waardevolle bijdrage, als lid van de HVAC Executive Management Board sinds juli 2019, als hoofd Corporate Development & Strategic Projects én als CEO van Vasco Group sinds februari 2020. We wensen hem het allerbeste en veel succes in zijn nieuwe opdracht. Met Christian Schmitz-Eckert komt een bekend gezicht met veel relevante ervaring en een grote betrokkenheid aan het hoofd van onze onderneming.”

Vasco Group

Vasco Group biedt een breed scala aan innovatieve en duurzame totaaloplossingen op het gebied van verwarming, ventilatie en koeling voor een optimaal binnenklimaat. De kwaliteitsmerken voor paneelradiatoren zijn Superia in België en Brugman in Duitsland, Frankrijk, Polen en Nederland. Naast radiatoren is Vasco ook een belangrijke speler op het gebied van ventilatie, warmtepompen, luchtzuivering en vloerverwarming. De productielocaties zijn gevestigd in België, Nederland en Polen. Vasco Group, met hoofdkantoor in Dilsen (BE), telt ca. 500 medewerkers en maakt deel uit van de Zwitserse Arbonia Group.

Arbonia Group

Arbonia is een op de SIX Swiss Exchange genoteerde leverancier van bouwcomponenten met hoofdkantoor in Arbon, in het kanton Thurgau, Zwitserland. De groep is wereldwijd actief met eigen distributiebedrijven en kantoren en partners in meer dan 70 landen. De belangrijkste productievestigingen bevinden zich in Zwitserland, Duitsland, Tsjechië, Polen, Slowakije, Italië, België en Nederland. In totaal werken er ongeveer 8.200 medewerkers voor de Arbonia Group. De divisies die samen Arbonia vormen, zijn actief in de volgende sectoren: verwarmingstechniek, klimaatbeheersing en ventilatietechniek, sanitaire voorzieningen, alsook buiten- en binnendeuren.

Lees ook:

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie

Algemeen - Uitgelicht

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.