Nieuwe CEO voor Rittal en Rittal Software & Service

24
Rittal
Markus Asch - Rittal

Markus Asch nieuwe CEO bij Rittal International

Per 1 februari 2021 heeft professor Friedhelm Loh, eigenaar en CEO van de Friedhelm Loh Group, Markus Asch (49) benoemd tot CEO van Rittal International Stiftung & Co. KG en voorzitter van de Raad van Bestuur van Rittal GmbH & Co. Hij is daarom verantwoordelijk voor alle business units van de leverancier van oplossingen voor behuizingen, energiedistributie, klimaatbeheersing, IT-infrastructuur, software en service met 9.700 medewerkers.

Asch neemt ook de algehele verantwoordelijkheid op zich voor Rittal Software & Service (RSS) International met de Eplan en Cideon units en 1.400 medewerkers. Met softwareoplossingen, systeemtechnologie en machines voor automatisering optimaliseren de drie bedrijven van de Friedhelm Loh Group de processen van hun klanten op het gebied van besturing en schakeltechniek over de hele linie en stimuleren ze toekomstige bedrijfsgebieden.

In de afgelopen 25 jaar heeft de heer Asch verschillende managementfuncties bekleed bij Alfred Kärcher SE & Co. KG, het familiebedrijf en wereldleider op het gebied van reinigingsapparatuur, meest recent als deputy CEO en CTO. Onder zijn leiding wist Kärcher Professional zich te ontwikkelen tot de heldere technologie en marktleider in de B2B-sector. De heer Asch versnelde de ontwikkeling van modulaire en schaalbare product- en oplossingsplatforms en bracht de verkooporganisatie succesvol op elkaar in staat om nieuwe klant- en marktmogelijkheden te ontwikkelen.

“De heer Asch brengt vele jaren ervaring in het beheer van wereldwijd succesvolle familiebedrijven mee naar deze uitdagende nieuwe functie,” zegt professor Friedhelm Loh: “Hij heeft een groot technisch inzicht in producten, productie en oplossingen en ziet zichzelf als een aanjager van innovatie. De heer Asch richt zich zichtbaar op de klant en denkt en handelt vanuit een mondiaal perspectief.”

“Ik kijk ernaar uit om samen te werken met professor Loh, het management en de medewerkers van deze indrukwekkende wereldwijde marktleider,” zegt Markus Asch, “En ik ben er trots op om voor het bedrijf te werken en te helpen ontwikkelen.”

Lees ook:

close

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Logo IndustrieVandaag
Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.