Technische Unie opent Inspiratiecentrum Smart Industry

Smart Industry

Smart Industry mogelijkheden en toepasbaarheid in de praktijk

Smart Industry is één van de belangrijkste pijlers voor de toekomst van industriële bedrijven. In Eindhoven opent Technische Unie een 450 vierkante meter groot inspiratiecentrum over dit actuele onderwerp.

Veel te zien én te beleven

Om concurrerend te zijn en te blijven, maken steeds meer industriële productiebedrijven de stap naar slimme technieken en slimme fabrieken. Wat daar allemaal blij komt kijken, laat Technische Unie zien in het nieuwe Inspiratiecentrum. Samen met leveranciers geven wij aan wat de mogelijkheden zijn met Smart Industry en hoe dit in de praktijk toe te passen is. Om zo industrieel Nederland te informeren en inspireren over de kansen van Smart Industry en dit ook concreet te maken, door bijvoorbeeld slimmer en efficiënter werken mogelijk te maken of stilstand te voorkomen. Beleven is dan ook een belangrijk onderdeel van het Inspiratiecentrum Smart Industry, van digital twins en cobots tot Augmented Reality.

Theorie en praktijk komen samen

Voor Smart Industry is het nieuwe inspiratiecentrum voortaan dé plek in Nederland om kennis en inspiratie op te doen. Maar liefst 16 leveranciers laten hun oplossingen zien. In de toekomst worden ook trainingen vanuit opleidingscentrum TU Campus aangeboden op de nieuwe locatie. Zo komen theorie en praktijk bij elkaar op dit belangrijke onderwerp.

Smart Industry in al haar facetten

Het Inspiratiecentrumcentrum biedt een reis langs alle facetten van Smart Industry. Bezoekers worden bij binnenkomst direct al meegenomen langs de indrukwekkende geschiedenis van de industrie en de vier industriële revoluties met een 360 graden-projectie.

Even verderop tonen de belangrijkste leveranciers van Smart Industry hun meest vooruitstrevende oplossingen. Zo kun je kennismaken met een industriële cobot en zijn er displays van ABB, Draka, Eaton, Geberit, Grundfoss, Lapp, Legrand, OMRON, Phoenix Contact, Pracht, Rittal, Schneider Electric, Siemens, Signify, SMC en Ubel. De displays worden steeds actueel gehouden en bieden bezoekers de gelegenheid hands-on te ervaren welke oplossingen er zijn.

Verder maakt u kennis met de slimme diensten waarmee Technische Unie Smart Industry ondersteunt. De implementatie en het onderhoud van Smart Industry vraagt om moderne, uitgebalanceerde dienstverlening. Hoe helpt Technische Unie industriële organisaties hierbij? In het inspiratiecentrum vindt u alle informatie over diensten als onverpakt leveren voor paneelbouw, Eplan plug-in, verduurzaming, 1-Uur service en de 24/7 Calamiteitenservice.

In de innovatiehoek worden de allerlaatste ontwikkelingen getoond.
Industriële relaties van Technische Unie kunnen het Inspiratiecentrum gebruiken als ontmoetings- of werkplek. Twee vergaderzalen en verschillende werkplekken zijn op afspraak beschikbaar voor vergaderingen of persoonlijke ontmoetingen met vertegenwoordigers binnen de industrie. Ook onderwijsinstellingen, brancheorganisaties en leveranciers worden nadrukkelijk uitgenodigd het Inspiratiecentrum in te zetten voor hun bijeenkomsten.

Plan uw bezoek

Het Inspiratiecentrum Smart Industry is vanaf half januari 2021 geopend en is gevestigd op de begane grond van de nieuwe locatie van Technische Unie Eindhoven, De Schakel 14, 5651 GH Eindhoven.

Lees ook:

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie

Productie industrie - Uitgelicht

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.