Nieuw voor Industry 4.0

Industry 4.0

Nieuwe mogelijkheden voor Industry 4.0

Pepperl+Fuchs toont meerdere voorbeelden en manieren om succesvol uw digitale transformatie in Industry 4.0 te realiseren.

Pixel-Plus is een eerste voorbeeld. Dit combineert de data uit multidimensionale TOF (“time-of-flight”) sensoren met signalen uit hoge resolutie kleurencamera’s. Dat creëert een digitale weergave van echte objecten. Deze “digital twins” bezorgen u diepgaande informatie die verder gaat dan wat enkel een camera- of sensoroplossing zou kunnen.

Samen met het Linz Center of Mechatronics (LCM), presenteren we u ook een innoverende digitale benadering van hydraulische sinterpersen. Dat laat toe om grote energiebesparingen te realiseren. Bovendien is deze oplossing ook geschikt om in een cloudsysteem onder te brengen. Sensordata wordt zo altijd en overal beschikbaar gemaakt, wat op zijn beurt de mogelijkheid biedt om het machinepark te monitoren en onderhoudsacties optimaal in te plannen. Zo wordt ongeplande stilstand vermeden.

Vervolgens is er de joint venture 3D.aero, een samenwerking met Lufthansa-Technik. Die toont een hoog performante 3-D inspectie voor componenten voor de luchtvaart. Door de omvang van de meetobjecten, gaat de zeer nauwkeurige meetinfrastructuur naar het object in plaats van de ‘normale’ weg te volgen.

De ICE3 IO-Link mastermodule van Pepperl+Fuchs beschikt dankzij een geïntegreerde OPC UA server over een unieke eigenschap. Dit laat toe om end-to-end communicatie te realiseren vanaf het sensor/actuator niveau tot in de cloud, via het standaardprotocol van Industry 4.0. The MultiLink® technologie beschikt over een tweede communicatieweg, die parallel werkt met de kritieke realtime communicatie van het controleniveau.

Automatisering is onze wereld. Een perfecte applicatieoplossing is ons streven.

De bereidheid om ondernemersrisico ́s te nemen, een pioniersgeest en een vast geloof in eigen inventieve krachten – het waren de fundamenten waarop Walter Pepperl en Ludwig Fuchs in 1945 hun radioreparatiebedrijf in Mannheim startten. Hun uitvinding van de benaderingsschakelaar enkele jaren later vormde het bewijs van hun kunnen. Het was tevens het startpunt van een succesverhaal dat bepaald is door hechte klantrelaties en innovatieve automatiseringstechnologieën en -processen. Zowel toen als nu, is onze focus doelbewust gericht op de individuele behoeften van elke klant. De nauwgezette communicatie met onze klanten is wat ons uiteindelijk heeft gemaakt tot een koploper op het terrein van de automatiseringstechnologie. Ons hoofddoel is het combineren van geavanceerde technologieën en uitgebreide diensten voor het optimaliseren van de processen en toepassingen van onze klanten.

Lees ook:
Modularisatie grootste uitdaging machinebouw
EPLAN eBuild: Schema´s genereren in de cloud
Hoe ASML monopolist werd

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie