IoT, industry 4.0 en cybersecurity

IoT, industry 4.0 en cybersecurity

IoT, industry 4.0 en cybersecurity in de industrie hot items voor de WoTS 2020

De WoTS-organisatie bevroeg oud-beursbezoekers over hun ervaringen tijdens een bezoek aan World of Technology & Science en of Industrial Processing. Veel bezoekers gaven aan dat zij WoTS bezochten om innovaties en exposanten op de beursvloer te bezoeken. Binnen de World of Automation werden IoT, industry 4.0 en cybersecurity als belangrijkste thema gezien.

Tijdens de beursweek van 2018 zijn bezoekers ook benaderd om een enquête in te vullen. In totaal kwam 24 procent van de ondervraagden voor World of Automation naar de Jaarbeurs.

Onder de bezoekers die primair op de World of Automation afkwamen, waren een aantal thema’s die in de enquête de boventoon voerde. Het onderwerp ‘IoT & industry 4.0’ was met 12 procent het meest genoemde thema, gevolgd door ‘meet- en regeltechniek’ en ‘machineveiligheid’.

Cybersecurity

De industrie staat voor grote uitdagingen als het aankomt op cyberveiligheid van de processen en systemen. Eindgebruikers zijn genoodzaakt om vooruit te denken. De industriebeurs WoTS 2020 is het uitgelezen moment om kennis te delen op dit vlak. Kom luisteren naar herkenbare thematiek van producerende bedrijven en leer hoe uw bedrijf ‘cyber secure’ te maken is. In het programma is er ruimte voor de basale stappen maar ook user cases, awareness en acceptatie komen aan bod.

Als plantmanager denk je er liever niet aan: een aanval van hackers, maar de actualiteit laat zien dat het tegenwoordig een reële dreiging is. De vraag lijkt niet te zijn óf het gebeurt maar wanneer het uw bedrijf overkomt. Ligt er een noodplan klaar als het gebeurt?

Er lijkt nog een taboesfeer te heersen als het gaat om het delen van ervaringen inzake hackincidenten. Desondanks nodigen we u uit om contact met ons te leggen indien u als producerende eindgebruiker met een hack te maken kreeg. U krijgt de kans om te laten zien hoe uw bedrijf ermee is omgegaan. Uiteindelijk hebben we als doel om van elkaar te leren en er samen sterker van te worden.

Lees ook:

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.


Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie

Productie industrie - Uitgelicht

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.