Snellere toegang tot artikelgegevens met Eplan eStock

Eplan eStock

Eplan eStock biedt bedrijven toegang tot gecentraliseerd artikelbeheer in de Eplan Cloud. Het vereenvoudigt samenwerking en verkort coördinatietijden en mediaonderbrekingen. Werken met eStock is bovendien eenvoudiger geworden binnen het Eplan Platform 2024, wat er op neerkomt dat gebruikers automatisch en snel toegang krijgen tot het complete aanbod van meer dan 1,5 miljoen artikel-datasets in het Data Portal. Een ander voordeel is dat alle data – van het interne artikelbeheersysteem van een bedrijf of van het Data Portal – samen kunnen worden bewerkt en opgeslagen via gebruikersrechtenbeheer.

Met Eplan eStock – het cloudgebaseerde artikelbeheersysteem op het Eplan Platform – kunnen gebruikers artikelgegevens rechtstreeks in een browser beheren en onderhouden, inclusief voltages, stromen, data sheets en componentbeschrijvingen. Ze hebben al toegang tot de daar opgeslagen data sinds versie 2023. Dit alles maakt samenwerking eenvoudiger en vermindert coördinatietijden en mediawijzigingen. De gegevens zijn daardoor consistenter en van hogere kwaliteit – het is immers niet nodig om data meerdere keren in te voeren. Dit komt ook terug in de kwaliteit van het project waarbij men rekening houdt met alle vereiste normen.

Nieuw: Eplan Data Portal integratie

Er zijn inmiddels enkele cruciale innovaties toegevoegd: apparaten kunnen nu vanuit het Eplan Data Portal worden geïmporteerd in eStock. Wanneer gebruikers de eerste toetsaanslagen voor de invoer maken, zien ze direct alle apparaten in hun eigen database naast alle relevante apparaten voor de zoekopdracht in het Data Portal. Vervolgens kunnen gebruikers in hetzelfde venster het gewenste artikel openen en, als dat nog niet is gebeurd, importeren met één of twee muisklikken.

Wanneer items naar Eplan eStock gaan, maakt de software eerst een conceptversie. Dit voorkomt dat goedgekeurde artikelgegevens automatisch overschreven worden. Gebruikers moeten de opslag actief bevestigen of accepteren. Gebruikers kunnen dus gegevens toevoegen en/of wijzigingen aanbrengen in de conceptversie voordat ze deze goedkeuren en het artikel daadwerkelijk gebruiken in een project.

Eplan Platform 2024 – snellere toegang tot data

Een ander praktisch voordeel is dat gebruikers dankzij de nieuwe directe integratie met het Eplan Data Portal toegang krijgen tot meer dan 1,5 miljoen artikel-datasets in eStock. Fabrikanten van onderdelen, die betrokken zijn bij het Data Portal, uploaden voortdurend nieuwe en/of bijgewerkte data waardoor het bestand met artikelgegevens voortdurend groeit.

De ontwikkelaars focusten op cloud data-efficiëntie. Ze zorgden ervoor dat het systeem alleen recente gegevenswijzigingen downloadt. Dit versnelt de gegevenstoegang. Een andere verbetering in Eplan Platform 2024 is het makkelijk schakelen tussen lokale databases en eStock in de cloud. Dit bespaart tijd en verhoogt het gebruiksgemak.

Betere afdeling-overschrijdende samenwerking

Eplan eStock, het gecentraliseerde systeem voor artikelgegevensbeheer in de cloud, vereenvoudigt samenwerking. Datasoevereiniteit is altijd een verantwoordelijkheid van het bedrijf of de gebruiker, die zelf de kwaliteit en het niveau van toegang bepalen. Normen kunnen eenvoudig en uitgebreid worden geïmplementeerd via rechtenbeheer. Toegang tot het gecentraliseerde artikelbeheer in de cloud is zonder extra kosten beschikbaar voor gebruikers met een abonnementslicentie voor het Eplan Platform 2023.

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie