PTC en ITC Infotech breiden alliantie uit

Product Lifecycle Management PLM samenwerking RapidMiner Klanten Ace Spruit Aandrijftechniek

PTC en ITC Infotech hebben een overeenkomst aangekondigd om de digitale transformatie-initiatieven van klanten te versnellen. De nadruk ligt op Windchill, dat software as a Service (SaaS) biedt voor Product Lifecycle Management (PLM). ITC Infotech zal een deel van de Product Lifecycle Management-implementatiediensten van PTC overnemen. Dit zal leiden tot een nieuwe bedrijfseenheid van ITC Infotech, DxP Services genaamd, waarin Product Lifecycle Management-experts van beide bedrijven zullen worden samengebracht. De twee bedrijven zullen samenwerken om “in-flight” Windchill implementatiediensten te leveren aan een brede set van bestaande PTC-klanten. Tegelijkertijd zal een groeiend aantal klanten kunnen overstappen van hun bestaande, soms sterk gepersonaliseerde lokale implementatie van Windchill naar best-practice SaaS van de volgende generatie.

De digitale transformatie en het gebruik van SaaS heeft breed ingang gevonden in alle aspecten van het bedrijfsleven: naar verwachting zal dit jaar meer dan de helft van alle commerciële software als SaaS worden verkocht. SaaS wordt alsmaar vaker gebruikt in de maakindustrie, ook als gevolg van de COVID-pandemie. Om aan deze snelgroeiende marktbehoefte te voldoen, investeert PTC fors om zijn volledige productportfolio naar de cloud te brengen via het Atlas SaaS-platform. Met deze nieuwe overeenkomst zullen PTC en ITC Infotech professionals van beide bedrijven samenbrengen in één team dat zich toelegt op het creëren en gezamenlijk aanbieden van de tooling en methodologieën die nodig zijn voor een vlotte overgang naar SaaS.

“ITC Infotech is een internationale leverancier van technologische diensten en oplossingen en heeft hetzelfde doel als onze partner PTC: klanten helpen om SaaS te omarmen als een hoeksteen van hun digitale transformatiestrategie”, aldus Sudip Singh, Managing Director en CEO, ITC Infotech. “PTC en ITC Infotech werken al meer dan 20 jaar in een partnership samen ten behoeve van hun gezamenlijke klanten.. De oprichting van DxP Services zal onze relatie naar een nieuw niveau tillen, en maakt het PTC klanten mogelijk de manier waarop zij technologie inzetten  te transformeren naar een nieuwe, meer wendbare en veilige werkomgeving met geografisch verspreide teams.

Product Lifecycle Management en digitale transformatie

ITC Infotech denkt mee met klanten en helpt hen technologie, met inbegrip van SaaS, anders te gebruiken. Het bedrijf doorgrondt innovatie en de meerwaarde die wordt gerealiseerd op het snijvlak van technologie, domeinen en industrie en is daarmee dus de partner bij uitstek voor hun klanten. Product Lifecycle Management wordt steeds meer beschouwd als de ruggengraat van de digitale transformatie. De implementatie ervan is een van de kerncompetenties van ITC Infotech en het bedrijf heeft al honderden Product Lifecycle Management-projecten over de hele wereld met succes afgerond. Deze diepgaande expertise in het domein, de langdurige samenwerking tussen de twee bedrijven en het feit dat veel experts op het vlak van Product Lifecycle Management-implementatie van PTC zich bij DxP Services zullen aansluiten, zullen bijdragen tot een soepele overgang voor klanten wanneer de nieuwe business unit van start gaat. Mettertijd verwacht DxP Services het dienstenpakket uit te breiden.

Strategie

“De strategie van PTC bestaat al lang uit het opbouwen van een ecosysteem met partners. Hiervoor gebruiken we de expertise en capaciteit van systeemintegratoren om bedrijfstransformatie en de invoering van technologie bij ons wereldwijde klantenbestand te stimuleren”, zegt Jim Heppelmann, President & CEO, PTC. “Samen met ITC Infotech bouwen we aan een gespecialiseerd team om het potentieel van onze Windchill gerelateerde diensten te ontsluiten. Fabrikanten krijgen zo ook sneller toegang tot de voordelen van SaaS, zoals toegankelijkheid, veiligheid en een lagere total cost of ownership.”

PTC versnelt dus het gebruik van SaaS als zakelijk paradigma, waarbij het bedrijf de interne serviceprofessionals wil neerzetten als vooraanstaande denkers op het vlak van digitale waardecreatie. De deskundige dienstverleners van PTC zijn uniek omdat ze inzicht hebben in de waarde die ontstaat op het snijvlak van de technologieën die een digitale thread-strategie van een onderneming aansturen: CAD, Product Lifecycle Management, Internet of Things (IoT) en Augmented Reality (AR). PTC zal die expertise aanwenden om de digitale transformatie in het productielandschap te blijven stimuleren. PTC wil ook implementatiediensten voor klanten met unieke vereisten, zoals gerelateerd aan de beveiligingsprotocollen van de Amerikaanse federale overheid, blijven trekken. Tegelijkertijd wil het bedrijf blijven samenwerken met het wereldwijde ecosysteem van partners om digital thread-initiatieven te stimuleren en de volgende generatie SaaS-oplossingen uit de volledige technologieportfolio van het bedrijf open te stellen voor meer klanten.

“Dankzij deze nieuwe overeenkomst met ITC Infotech kan PTC de interne expertise op het vlak van professionele dienstverlening richten op een unieke rol: die van vooraanstaande denkers in de sector. Dit moet de digitale transformatie voor industriële productiebedrijven op het gebied van engineering, productie en dienstverlening mogelijk maken”, voegt Heppelmann toe. “PTC zet sterk in op SaaS-oplossingen van de volgende generatie in onze volledige portfolio. Dit team van experts zal de route uitstippelen die onze klanten moeten volgen om meer waarde te halen uit technologie en hen in staat te stellen de manier waarop werk wordt gedaan volledig te herdenken.”

Zoals het er nu naar uit ziet, zal de transactie in het derde kwartaal van het boekjaar van PTC worden afgerond.

Over ITC Infotech

ITC Infotech is een wereldwijde leverancier van technologische diensten en oplossingen, geleid door Business and Technology Consulting. Het bedrijf levert technologische oplossingen en diensten aan ondernemingen in sectoren zoals banken & financiële dienstverlening, gezondheidszorg, productie, consumentengoederen, reissector en de horeca. De onderneming combineert traditionele en nieuwere bedrijfsmodellen en profileert zich als een duurzame partner op lange termijn.

Over PTC

PTC helpt fabrikanten wereldwijd om meetbare effecten te realiseren met softwareoplossingen die ondernemingen in staat stellen om product- en diensteninnovatie te versnellen, operationele efficiëntie te verbeteren en de productiviteit van hun werknemers te verhogen.

Lees ook:

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie

Algemeen - Uitgelicht

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.