Strategische alliantie om digitale transformatie-Roadmap te versnellen

Alliantie

PTC en Schaeffler, wereldwijde leverancier aan de automobielsector en de industrie, hebben vandaag een nieuwe alliantie aangekondigd. Schaeffler gaat de oplossingen van PTC gebruiken om te standaardiseren en zo een geïntegreerd, end-to-end IT-landschap implementeren. Schaeffler zal tevens PTC helpen bij het ontwikkelen van marktspecifieke standaard oplossingen om nog beter aan te sluiten op de behoeften van de automobielsector en industriële productiebedrijven.

Nieuwe alliantie

De nieuwe alliantie bouwt voort op de succesvolle relatie van de afgelopen twintig jaar die gebaseerd is op Schaeffler’s gebruik van PTC’s CAD- en PLM-oplossingen. Deze instrumenten zijn essentieel voor de introductie en verdere ontwikkeling van Schaeffler’s initiatieven voor digital twins en voor het visualiseren van 3D-modellen, bijvoorbeeld voor augmented reality-projecten.

Schaeffler wil de ervaring en robuuste end-to-end oplossingen van PTC benutten om over te stappen van een op maat gemaakte engineering IT-omgeving naar standaardapplicaties in de hele onderneming. Hierdoor kan het bedrijf vlot inspelen op de snel veranderende vereisten in een dynamische, concurrerende omgeving.

Met de alliantie willen de bedrijven de bestaande omgeving optimaliseren en uitbreiden met projecten zoals Schaeffler’s Enterprise Traceability of Model-Based Enterprise, waarbij de  softwareontwikkeling oplossingen verder worden geïntegreerd. Het doel is om de software- en systeemontwikkelingsoplossingen (Application Lifecycle Management en Model-Based Systems Engineering voor het volledige bedrijf in te voeren). Hierdoor kunnen kritieke systeemtechnische vereisten beter in kaart worden gebracht, zoals het naleven van verschillende landspecifieke veiligheidsvoorschriften.

“De alliantie met PTC is opnieuw een mijlpaal in onze digitaliseringsstrategie binnen Roadmap 2025”, zegt Uwe Wagner, Chief Technology Officer bij Schaeffler AG. “End-to-end datamodellen, 3D-data en digital twins zijn voor Schaeffler vandaag al essentiële onderdelen van het onderzoeks- en ontwikkelingsproces. Vanwege de toenemende complexiteit hebben we consistente IT-oplossingen nodig op alle ontwikkelingsgebieden voor meer innovatie, flexibiliteit en efficiëntie. Willen we dit bereiken, dan moet Schaeffler samenwerken met sterke partners zoals PTC.”

“Via onze samenwerking met Schaeffler willen we marktspecifieke oplossingen voor digitale transformatie bevorderen en verder ontwikkelen”, aldus Jim Heppelmann, President en CEO van PTC. “Beide bedrijven zullen baat hebben bij een robuustere samenwerking.”.

Schaeffler Group

De Schaeffler Group is een toonaangevende wereldwijde leverancier voor de automobielsector en de industrie. Het bedrijf bestaat al 70 jaar met uitvindingen en ontwikkelingen op het vlak van vervoer en mobiliteit. Met innovatieve technologieën, producten en diensten op het gebied van CO₂-efficiënte aandrijvingen, elektromobiliteit, Industrie 4.0, digitalisering en hernieuwbare energie is het bedrijf een betrouwbare partner om vervoer en mobiliteit efficiënter, intelligenter en duurzamer te maken. Het technologiebedrijf produceert precisiecomponenten en -systemen voor aandrijflijnen en chassis. Het biedt ook rol- en glijlageroplossingen voor een breed scala aan industriële toepassingen.

Over PTC

PTC helpt fabrikanten van over de hele wereld om duidelijk meetbare effecten te realiseren met softwareoplossingen die ondernemingen in staat stellen om product- en diensteninnovatie te versnellen, operationele efficiëntie te verbeteren en de productiviteit van hun werknemers te verhogen. Samen met een uitgebreid partnernetwerk biedt PTC haar klanten flexibiliteit voor het inzetten van technologie om digitale transformatie te stimuleren – ter plaatse, in de cloud, of via het pure SaaS-platform. Meer informatie.

Lees ook:

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie