Partnertec verhuist en zet nieuwe stap in verdere groei en professionalisering

Partnertec

Partnertec levert hightech machines voor het assembleren van elektronica

Per 1 juni verruilt Partnertec, leverancier in de Benelux voor complete oplossingen in Surface Mount Technology, vestigingsplaats Oirschot voor Eindhoven. Na de eerdere overname van de Nederlandse activiteiten van ASM Screens & Stencils in augustus 2020, is dit een nieuwe stap naar verdere groei en professionalisering van het bedrijf. In de afgelopen vijf jaar is het bedrijf verdriedubbeld in omzet en in aantal medewerkers.

Eigenaar Maurits van der Laken kocht eind 2020 een eigen pand en investeerde in een ingrijpende verbouwing. Het pand in Eindhoven transformeerde van een gedateerd en somber gebouw naar een hypermoderne en strakke look & feel met veel licht en ruimte en een fijne werkplek voor alle vijftien medewerkers van het bedrijf.

Machines voor het assembleren van electronica

Partnertec is al meer dan 17 jaar leverancier en partner voor bedrijven in Surface Mount Technology. Het bedrijf is exclusief distributeur van hightech machines voor het assembleren van elektronica van marktleiders zoals ASM, Nordson, Vitronics Soltec, Gen3 en Solderstar. Partnertec levert en installeert complete productielijnen voor het hele proces van screen printen en solderen tot en met het uitvoeren van automatische inspecties en coating van printplaten. Inmiddels is Partnertec prefered supplier van meer dan 150 hightech bedrijven in de Benelux.

Naast het leveren van complete, of delen van, productielijnen ontwerpt en produceert het engineeringsteam screens en stencils in eigen huis. In het nieuwe pand is dan ook een productieruimte ingericht speciaal voor het snijden van stencils.

Minder vliegen, meer online

De intensieve samenwerking met wereldwijde leveranciers vraagt frequente communicatie. Voorheen werd vaak het vliegtuig gepakt om meetings of trainingen in bijvoorbeeld Duitsland of Engeland bij te wonen. Om die reden is het nieuwe pand voorzien van een modern uitgeruste Teams-meetingroom voorzien van een 82” HD scherm en geavanceerde communicatieapparatuur. Zo wordt reizen tot een minimum beperkt. Veel minder belastend voor het milieu en ook efficiënt en tijdbesparend.

Consumables

Naast machines levert Partnertec een breed assortiment consumables voor de SMT industrie. Denk aan soldeerpasta’s, coating en cleaning middelen van A-merken als Humiseal, Indium, Zestron en ITW Techspray. Hiervoor is een ruim magazijn ingericht in het nieuwe pand. Productspecialisten van Partnertec adviseren klanten hoe men efficiënt en storingsvrij kan assembleren en produceren. Het serviceteam draagt hieraan bij door het optimaal onderhouden van het machinepark in de Benelux (> 450 machines) en waar nodig machines te upgraden om de gewenste output volgens hoogwaardige kwaliteitsstandaarden te realiseren.

Lees ook:

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.


Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie