Hightech robotfabrieken van Adidas naar Azie

hightech robotfabrieken Holland Instrumentation

Adidas wil hightech robotfabrieken sluiten en verplaatst technologie naar Azië

Adidas is van plan haar sterk geautomatiseerde hightech robotfabrieken in Duitsland en de Verenigde Staten te sluiten. Het zou volgens het concern economisch interessanter en flexibeler zijn om een deel van de technologie naar Azië te verplaatsen.

Adidas begon in 2016 met de productie van schoenen, grotendeels met behulp van robots, in de “Speedfactory” in de zuidelijke stad Ansbach bij het Beierse hoofdkantoor in 2016 en opende in 2017 een andere bij Atlanta. De Adidas-fabrieken maakten deel uit van het streven om tegemoet te komen aan de vraag naar een snellere levering van nieuwe stijlen aan de belangrijkste markten en om de stijgende lonen in Azië en de hogere verzendkosten te compenseren. Oorspronkelijk was een wereldwijd netwerk van soortgelijke fabrieken gepland.

Flexibel en economisch interessant

Het sportmerk gaf niet expliciet aan wat exact de reden van de sluitingen is, maar de gehanteerde state-of-the-art zou wellicht te duur zijn en moeilijk uit te breiden naar meerdere producten.

Martin Shankland, hoofd van de wereldwijde activiteiten van Adidas, zei dat de fabrieken het concern hadden geholpen om zijn expertise in innovatieve productie te verbeteren. Het toepassen van wat het had geleerd zou echter “flexibeler en economischer” zijn bij hun toeleveranciers in Azië. De leveranciers zouden de technieken gebruiken om een breder scala aan producten met een korte productietijd te maken, niet alleen loopschoenen. Adidas zal de productieprocessen blijven testen op de zogenaamde adiLab site in Scheinfeld in Duitsland.

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie

Productie industrie - Uitgelicht

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.