Duurzame huisvesting systemintegrator

Systemintegrator VSE Industrial Automation verhuist

Als systemintegrator zorgt VSE Industrial Automation vanuit Schoonhoven voor projecten met slimme technologie en duurzame oplossingen. Van renewables tot refurbishing, VSE beschouwt zich als kritische sparringpartner en voor veel klanten betekent de dienstverlening een verlengstuk van de eigen organisatie.

Een flink deel van de technisch hoogstandjes is vanaf november 2020 terug te vinden in het nieuwe onderkomen van het bedrijf. Directeur Ronald Elbers: “De afgelopen twee decennia hebben we onze investeringen vooral gedaan in onze medewerkers. Opleiden en faciliteren en zorgen dat er een goede voedingsbodem is voor het ontplooien van onze mensen. Dat was een heel bewuste keuze, maar inmiddels was de tijd wel rijp voor een nieuw pand. Eind september 2019 ging de eerste paal de grond in en nu zetten we de laatste puntjes op de i.”

Flexibel werken

Zijn collega Robert Vonk is operationeel manager en hij legt uit hoe alles in het nieuwe pand is ingericht op flexibel werken. “Zo zijn er in de panelenwerkplaats verrijdbare tafels, is er een kabelmagazijn dat heel eenvoudig van buiten het pand benaderd kan worden en is er ook al rekening gehouden met eventuele verdere uitbreiding, op welk gebied dan ook.” Dat kabelmagazijn, legt hij uit, is met name handig voor monteurs die op locatie hun werk gaan doen. Die hoeven dan niet het hele pand door met hun materialen, maar rijden hun auto in het magazijn, pakken wat ze nodig hebben en kunnen hun weg vervolgen.

Paradepaardje

Een paradepaardje van het nieuwe pand van de systemintegrator is de technische ruimte, vertelt Vonk. “Dat wordt gelijk een showroom waarin we onze klanten kunnen laten zien welke mogelijkheden je hebt met duurzame systemen en voorzieningen. In de technische ruimte worden die beheerd en gemonitord en je kunt er zien hoe we bijvoorbeeld energie opwekken en opslaan. Maar ook onze eigen besturing van de zonnepanelen is er zichtbaar. Veel van die voorzieningen zijn het verlengde van projecten die we ook bij klanten realiseren.”

Klimaatbeheersing en ventilatie

Een hot item is vandaag de dag de ventilatie in een bedrijf. De enorme ventilatie-unit op het nieuwe dak maakt gebruikt van warmteterugwinning. Deze WTW-unit blaast gefilterde verse lucht naar binnen die wordt opgewarmd door de afvoer van de vuile binnenlucht. Het type ventilatie dat nodig is voor een gezond binnenklimaat. Op het pand liggen rijen en rijen zonnepanelen, er is een warmtepomp aangelegd en voor de klimaatbeheersing in het pand wordt gebruik gemaakt van vloer- en plafondkoeling. Dat systeem is een oplossing van het installatiebedrijf VDI uit Lopik, die in de nieuwbouw het pand naast VSE gaat betrekken. Een ingenieus systeem waarvan de systemintegrator haar stempel drukte op specifieke wensen en de besturingstechniek. Een heuse co-productie.

Lees ook:

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.


Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie