Onderhoudsarme membraan gaspomp met RVS pompkop

Membraan gaspomp

In de industrie, milieutechniek en onderzoek zijn krachtige, duurzame en betrouwbare membraanvacuümpompen zeer gewild voor het afzuigen, overbrengen en comprimeren van gassen. De N922 pompserie van KNF voldoet aan deze vraag. Bovendien is deze membraan gaspomp serie nu verkrijgbaar met RVS pompkoppen, waardoor ze geschikt is voor nog meer toepassingen.

De N 922 membraanvacuümpomp transporteert media op een betrouwbare en onderhoudsvriendelijke manier. Net als alle andere pompseries van KNF, kan deze pomp dankzij het modulaire systeem aan vele specifieke toepassingen worden aangepast. De gaspomp is nu ook beschikbaar in drie nieuwe versies met roestvrijstalen pompkoppen, waardoor hij geschikt is voor nog meer toepassingen. De nieuwe modellen zijn volgens de KNF-normen zeer goed lekdicht en bereiken een flow tot 25 l/min, vacuüm tot 110 mbar abs en gaan tot 6 barg druk. Dit maakt ze bijzonder geschikt voor bijvoorbeeld stationaire emissiemetingen of gascompressie in de energieopwekkingsindustrie. Het geringe aantal aan slijtage onderhevige onderdelen, de lange periode tussen de vereiste onderhoudsbeurten en de lage inspectiekosten dragen bij tot de lage bedrijfskosten.

Twee beschermingsklassen

De gasdoorvoerende delen van de nieuwe N 922-modellen zijn voorzien van een EPDM- of PTFE-gecoat membraan. Daardoor zijn ze chemisch resistent en geschikt voor omgevings- en mediumtemperaturen tot 60 graden Celsius. Het compressorhuis en de motor van de N922 kan uitgevoerd zijn met beschermingsklasse IP 20 of IP54 en beide beschermingsklassen kunnen worden gecombineerd met éénfasige of driefasige wisselstroommotoren.

Beide wisselstroommotoren zijn ontworpen voor continu bedrijf, en de versterkte motorlagers zorgen voor een lange levensduur, zelfs in omstandigheden met hoge druk.

Ex-versie

De indrukwekkende specificaties van de nieuwe N 922 zijn zelfs verkrijgbaar in een Ex-versie voor gebruik in explosieve atmosferen. Deze werken met maximaal 2,5 bar overdruk. De Ex DE-motor met beschermingsklasse IP66 is ATEX– en IECEx-conform (incl. CCOE, NEPSI, KOSHA), waardoor hij ideaal is voor veeleisende toepassingen. De positie van het compressorhuis kan afzonderlijk van de motor in stappen van 90 graden worden ingesteld om de geodetische afvoer van condensaat mogelijk te maken.

Meer informatie: KNF

Lees ook:

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie