Lineaire motoren in RVS

Lineaire motoren

LinMot lineaire motoren in RVS

LinMot breidt zijn roestvrijstalen serie uit met korte lineaire motoren, PS01-37Sx60F-HP-SSC en de PS01-37Sx120F-HP-SSC. De toevoeging van de roestvrijstalen optie maakt het gebruik in de voedselverwerkende industrie en de farmaceutische industrie mogelijk.

Deze lineaire motoren kunnen ingezet worden in ruwe of corrosiegevoelige omgevingen en worden gereinigd met alle standaard industriële reinigingsmiddelen. LinMot producten zijn verkrijgbaar bij Groneman B.V. in Hengelo.

Als de aansluiting van een waterkoelsysteem niet gewenst of noodzakelijk is, zijn deze nieuwe roestvrijstalen korte motoren een bijzonder innovatieve ontwikkeling.

De thermische dissipatie van deze lineaire motoren is middels gecalculeerde aanpassingen in het ontwerp aanzienlijk verbeterd. De geïntegreerde montageflens maakt een flexibele montage in verschillende posities mogelijk en biedt het nodige oppervlak voor een efficiënte warmteafvoer. Bovendien resulteert de grotere diameter van de slider die bij deze motoren wordt gebruikt in een toename van de prestatiegegevens in termen van piek- en continue kracht. Tegelijkertijd behoren de statoren met een totale lengte van 120 mm of 180 mm tot de meest compacte uitvoering in de roestvrijstalen serie.

Om de vorming van vochtcondensatie in de motor te voorkomen, werd het motorhuis onder vacuüm gegoten. Hierdoor blijft de stator vrij van luchtbellen, waarin zich als gevolg van veranderende temperaturen condensatie zou kunnen vormen. Voor wat betreft het onderhoud van de motor, profiteert de gebruiker van de modulaire opbouw, waarbij het lager zeer eenvoudig kan worden vervangen. Het gebruikte glijlagermateriaal is ook speciaal ontworpen voor de voedings- en farmaceutische industrie en is FDA-goedgekeurd.

Voor de constructie van een complete lineaire geleidingseenheid biedt LinMot tevens de juiste roestvrijstalen geleiding. Deze bieden een hoge geleidingsnauwkeurigheid en maken dynamische en precieze positionering van de last mogelijk.

In de loop van het jaar zullen ook twee varianten van het grotere motortype PS01-48 motor op de markt worden gebracht.

Voor uitgebreide informatie over het programma van lineaire motoren van LinMot neemt u contact op met Groneman.

Meer informatie

Lees ook:
Nieuwe reeks frameless borstelloze motoren
MTV 2LR lineaire unit
Nieuwe reeks frameless borstelloze motoren

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie