Nieuwe KNF membraan vloeistofpomp FP 70

membraan vloeistofpomp

Nieuwe KNF membraan vloeistofpomp FP 70: Smooth Flow pomp met hoge efficiëntie

De KNF FP 70 membraan vloeistofpomp is de nieuwste aanwinst in de “Smooth Flow” productenlijn van KNF. Het is de kleinste pomp van de Smooth Flow serie en de veelzijdige oplossing voor marktsegmenten die behoefte hebben aan pompen met een bijzonder lage pulsatie: hij combineert de voordelen van KNF membraanpompen met de belangrijkste kenmerken van tandwiel- en centrifugaalpompen.

De zelfaanzuigende pomp met gepatenteerde 4-punts ventielen en droogloopmogelijkheid, verwerkt vloeistoffen rustig en schoon en is chemisch bestendig. Bovendien kan de KNF FP 70 worden uitgerust met motoren van verschillende prestatieklassen om precies aan de eisen te voldoen – dit alles gecombineerd met een lage pulsatie die wordt bereikt door geïntegreerde pulsatiedempers.

De in de KNF FP 70 toegepaste pulsatiearme pomptechnologie verbetert de pompefficiëntie doordat de drukweerstand in de slang wordt verminderd en de stromingsprestaties aanzienlijk worden verbeterd. Dit kan een cruciale factor zijn als kleine slangen worden gebruikt. Het vermindert ook de vorming van luchtbellen, wat ertoe bijdraagt dat de vloeistofkarakteristiek in een stabiele toestand blijft en daardoor de procesbetrouwbaarheid toeneemt.

In medische toepassingen, waar apparatuur vaak in direct contact staat met de patiënt, kan een Smooth Flow pomp ook een positieve invloed hebben. Er worden minder pulsen overgebracht van de vloeistof naar de slang en van daaruit naar onderdelen die op de patiënt worden aangebracht, waardoor behandelingen minder belastend worden. KNF Smooth Flow pompen zoals de KNF FP 70 hebben niet alleen bewezen betrouwbaar te zijn in medische toepassingen, maar ook in marktsegmenten zoals inkjet, 3D-printen of analytische instrumenten waar pulsatie van vloeistoffen de nauwkeurigheid van resultaten kan beïnvloeden.

Zelfaanzuigende membraan vloeistofpomp met lage pulsatie

De KNF FP 70 bereikt een capaciteit tot 850 ml/min. en is ontworpen voor continu gebruik tot een druk van 2 bar. De geïntegreerde pulsatiedempers verminderen op effectieve wijze de pulsatie bij de pompinlaat en -uitlaat. De gepatenteerde 4-punts ventielen zorgen voor een betrouwbare zelfaanzuiging van de pomp, zelfs bij een zeer laag motortoerental. Dit betekent dat er geen extra aanzuigpomp nodig is in het systeem van de klant.

De pulsatiearme KNF FP 70 kan worden uitgerust met diverse motoren, variërend van high-end BLDC-motoren tot standaard gelijkstroommotoren, aangepast aan de functionaliteit en de levensduur die individuele toepassingen vereisen. Afhankelijk van de bedrijfsparameters bereikt de BLDC-motor een levensduur van meer dan 20.000 uur. Zowel de motorparameters als de specificaties kunnen worden aangepast om precies aan de systeemvereisten te voldoen.

Meer informatie

Lees ook:

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie

Procesindustrie - Uitgelicht

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.