Pneumatische klem voor nieuwkomers

Pneumatische klem

Pneumatische klem voor nieuwkomers op het gebied van automatisering

De trend naar het geautomatiseerd laden van werktuigmachines heeft ook gevolgen voor klemsystemen: met name prijsbewuste professionals en nieuwkomers op het gebied van automatisering zoeken naar zowel aantrekkelijk geprijsde als efficiënte componenten voor procesautomatisering.

Met zijn Lean Automation programma en het Plug & Work-portfolio voor cobots biedt SCHUNK reeds een aantal kostenefficiënte oplossingen voor de handling van onderdelen. Nu breidt SCHUNK voor grijpsystemen en spantechniek zijn assortiment stationaire werkstukopspanning uit met een een onderhoudsarme pneumatische klem als een eerste stap naar automatisering.

Onderhoudsarm en nauwkeurig

De pneumatische klem SCHUNK TANDEM PGS3-LH 100 kan via een geïntegreerde flens direct worden gemonteerd op machinetafels, deelapparaten of SCHUNK VERO-S NSL3 150-klemstations van bewerkingscentra. Het uiterst compacte ontwerp en de vierkante vorm zorgen voor optimale toegankelijkheid en een aanzienlijke slag van 6 mm per klem. Met een klemkracht van 4.500 N en een rondloopnauwkeurigheid van 0,02 mm is de onderhoudsarme SCHUNK TANDEM PGS3 bijzonder geschikt voor basistoepassingen in de aluminium- en kunststofverwerking.

Bijzondere kwaliteitskenmerken zijn het spaanafstotende ontwerp, de oppervlaktebehandelde componenten in de krachtstroom en de lange basisbekgeleiders die voorkomen dat de klembekken onder belasting knikken. De pneumatische klem kan worden uitgerust met alle standaard bovenbekken met tand en groef (KTR, KTR-H) van SCHUNK’s wereldwijd grootste assortiment spanklauwen. Dankzij laterale luchtaansluitingen en ingebouwde spievertanding aan de onderzijde is de klem geschikt voor onmiddellijke installatie in elk werktuigmachine.

Lees ook:

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.


Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie