Vier nieuwe compacte pompseries van KNF

Pompseries

KNF heeft hun nieuwe DC-BI motortechnologie in vier compacte pompseries geintroduceerd. Het merkwaardige van de nieuwe KNF technologie, genaamd DC-BI (Direct Current Brushless Integrated), is dat voor het eerst de motor rechtstreeks in het pomphuis is geïntegreerd. Dit resulteert in de lancering van vier nieuwe series: NMP 830 DC-BI, NMP 830 HP DC-BI, NMP 850 DC-BI en NMP 850 HP DC-BI. Door deze integratie krijgen we te maken met membraanpompen die een opmerkelijke combinatie van compactheid en lichtheid vertegenwoordigen. Hierbij zie je direct dat prestaties en afmetingen nu in evenwicht zijn. Voorheen leek dit onmogelijk.

Nieuwe pompseries en duurzaamheid

Een andere significante verbetering die we waarnemen in deze pompseries is de geoptimaliseerde lagerconfiguratie. Door het gebruik van twee kogellagers in plaats van de traditionele drie, verkrijgen we een aantal mechanische voordelen. Maar de vernieuwing stopt hier niet. De grotere kogellagers worden gebruikt. Deze dragen bij aan een verbeterde duurzaamheid. Deze gecombineerde aanpassingen leiden tot een indrukwekkende verwachte levensduur van meer dan 20.000 uur voor de pompen.

Naar een nieuw tijdperk van digitale regelbaarheid

Naast de bovengenoemde mechanische verbeteringen, is er een aanzienlijke vooruitgang geboekt op het gebied van digitale instelmogelijkheden. Door de toepassing van de geavanceerde eigen BLDC-motor zijn verfijnde parametrisaties mogelijk. Dit biedt een scala aan toepassingsspecifieke digitale maatwerkopties voor de gebruiker. Aspecten zoals het toerentalbereik, opstartgedrag, regelkarakteristieken en drempelwaarden kunnen nu op maat worden gedefinieerd. Dit resulteert in een nauwkeurigere en efficiëntere werking van de pompen.

Uitstekend voor de meest veeleisende sectoren

Gezien hun geavanceerde kenmerken zijn deze pompseries optimaal uitgerust om te voldoen aan de eisen van zelfs de meest uitdagende sectoren. Of het nu gaat om medische toepassingen, inkjettechnologie of analytische instrumenten, deze pompen zijn opgewassen tegen de taak. De capaciteitsbereiken, afhankelijk van de specifieke serie, tonen indrukwekkende cijfers: tot 7 l/min, een ultiem vacuüm tot 220 mbar abs., en een maximale druk tot 3 bar.

Meer informatie bij KNF Verder.

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie