NMI zet strategie voort met overname Britse Chamois Metrology

NMI Nederlands Meetinstituut kalibratielaboratorium

Het Nederlands Meetinstituut heeft het Britse Chamois Metrology overgenomen, een toonaangevend bedrijf op het gebied van UKCA-geaccrediteerde oplossingen voor kalibratie en instrumentlevering. De overname maakt deel uit van de acquisitiestrategie van NMi, die vorig jaar van start ging met de overname van het in het Verenigd Koninkrijk gevestigde Young Calibration.

Chamois Metrology is een UKCA-erkende instantie die kalibratiediensten levert voor druk, elektriciteit, massa, afmetingen en temperatuur. Chamois Metrology biedt daarnaast oplossingen voor kalibratie- en meetinstrumenten en werkt nauw samen met toonaangevende fabrikanten zoals AccuMac, Additel, Aremeca, Fluke Test Tools en Zwiebel. Het hoofdkantoor van Chamois Metrology bevindt zich in Warwickshire in Engeland.

Yvo Jansen, CEO van het Nederlands Meetinstituut: “We zijn verheugd dat we de mogelijkheid hebben om onze aanwezigheid in het Verenigd Koninkrijk opnieuw te vergroten en om samen te werken met het deskundige en zeer ervaren team van Chamois. Deze overname voegt veel toe aan onze mogelijkheden: we kunnen nu een veel breder scala aan kalibratiediensten aanbieden aan onze klanten in heel Europa en het Verenigd Koninkrijk. Het team van Chamois is deskundig in verschillende sectoren en heeft veel technische kennis, kwaliteitsprocessen en facilitaire capaciteiten in huis.”

Chamois Metrology biedt ook een reeks kalibratietrainingen aan die bedoeld zijn om laboratorium-, inspectie-, kwaliteitsborgings-, onderhouds- en certificeringspersoneel in staat te stellen te voldoen aan de toenemende eisen om hun vakbekwaamheid aan te tonen.

“Yvo en het team van NMi bieden Chamois een geweldige kans om verder te groeien als onderdeel van een groot en gerespecteerd metrologiebedrijf. De synergie, de middelen en het leiderschap van het Nederlands Meetinstituut, zullen ons in staat stellen om het klantenbereik van Chamois uit te breiden, zowel in het Verenigd Koninkrijk als op de overzeese markten”, aldus Neil Morgan, CEO van Chamois Metrology.

Meer informatie

Lees ook:

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie