NMi neemt kalibratielaboratorium Young Calibration over

NMI Nederlands Meetinstituut kalibratielaboratorium

NMi, het Nederlands meetinstituut, kondigt vandaag de overname aan van Young Calibration Ltd., een UKAS geaccrediteerd kalibratielaboratorium (Laboratory 0604) en componententestlaboratorium met ongeëvenaarde kennis en ervaring in het testen van thermische vloeistofsystemen, componentenschoonheid en luchtstroomkalibratie. Deze overname, die op 26 oktober 2021 werd afgerond, markeert de eerste stap in de Buy-and-Build strategy-strategie van NMi.

“De overname van het kalibratielaboratorium en componententestlaboratorium van Young Calibration versterkt onze aanwezigheid in het Verenigd Koninkrijk en verbreedt onze test- en kalibratiemogelijkheden”, zegt Yvo Jansen, CEO van NMi. “De unieke expertise in diverse sectoren, versterkt door technische kennis, kwaliteitsprocessen en facilitaire capaciteit zorgen voor uitstekende synergie op het gebied van sales en operations.”

Nieuwe regelgeving in de automobiel- en motorsportsectoren belooft de vraag naar verhoogde testvereisten in te luiden. Adrian Young, Managing Director van Young Calibration, voegt hieraan toe: “Gezien de verwachte veranderingen in de industrie en de algemene groei van de markt voor kalibratie en thermische vloeistofsystemen, is NMi een logische partner om onze groei te helpen versnellen met verdere accreditatiediensten en uitbreiding op het gebied van wettelijke metrologie.”

Met het hoofdkantoor in Shoreham-by-Sea in het Verenigd Koninkrijk, biedt het kalibratielaboratorium en componententestlaboratorium van Young Calibration ook een strategische kans voor beide organisaties om, na Brexit, markttoegang voor hun OEM-klanten te herwinnen of uit te breiden. Gezien het huidige tempo van de veranderingen in de markt voor elektrische voertuigen, bieden de faciliteiten van Young Calibration UK bovendien een solide basis om de diensten en capaciteiten van NMi op het gebied van oplaadsystemen voor elektrische voertuigen verder uit te breiden. NMi is verheugd dat het de kans heeft gekregen om te investeren, te groeien en samen te werken met het vakkundige team van Young Calibration.

“Wij zijn zeer verheugd NMi te kunnen ondersteunen bij de afronding van haar eerste acquisitie sinds LLCP in het bedrijf heeft geïnvesteerd”, zegt David Cowan, Sr. Managing Director van LLCP. “Dit is een zeer complementaire en opwindende kans voor het bedrijf om zowel hun capaciteiten als hun geografische bereik uit te breiden.”

Wouter Snoeijers, Algemeen Directeur LLCP voegt toe: “We feliciteren Yvo Jansen en zijn team met hun eerste acquisitie van het kalibratielaboratorium en componententestlaboratorium. Toen we investeerden in NMi zagen we een enorm potentieel om het bedrijf zowel organisch als via overnames te laten groeien en we zijn verheugd om het succes op beide fronten te zien.”

Lees ook:

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie

Algemeen - Uitgelicht

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.