Nieuwe varianten veiligheidslaserscanner PSENscan

Veiligheidslaserscanner PSENscan

Nieuwe varianten van de veiligheidslaserscanner PSENscan – voor de productieve ruimtebewaking

Nieuwe varianten van de veiligheidslaserscanner PSENscan maken een nog hogere productiviteit voor de veilige ruimtebewaking mogelijk: met de 17-polige varianten en de ME-variant (master encoder) van PSENscan zijn er nog meer digitale in- en uitgangen beschikbaar om tot wel 70 omschakelbare configuraties te realiseren en maar liefst drie gescheiden veiligheidszones tegelijk te bewaken.

Dankzij de snelle, directe analyse van de encoderingangen in de laserscanner kunnen de inspanningen en kosten voor de bekabeling flink worden verminderd. Bovendien is PSENscan dankzij de hoge resolutie en de bestendigheid tegen externe temperatuurinvloeden zeer flexibel en veelzijdig inzetbaar – voor de stationaire of mobiele gevarenzones zoals bestuurderloze transportsystemen. Nieuw toebehoren zoals de vervangbare kopmodule en geheugenmodule ondersteunt de snelle inbedrijfstelling en reduceert uitvaltijden tot een minimum.

Gevarenzones optimaal beveiligen – met de veiligheidslaserscanner PSENscan

Stationaire beveiliging van gevarenzones
De veiligheidslaserscanner PSENscan herkent het naderen van een persoon aan een gevaarlijke beweging. Het betreden van het waarschuwingsveld zorgt ervoor dat de gevaarlijke beweging gecontroleerd wordt afgeremd, bij het betreden van het beveiligingsveld wordt ze gestopt.

Beveiliging achter de veiligheidsafscherming
In slecht zichtbare gevarenzones detecteert de veiligheidslaserscanner PSENscan waar personen zich bevinden. Zo voorkomen ze effectief dat de gevaarlijke beweging opnieuw start.

Toegangsbeveiliging
De veiligheidslaserscanner PSENscan beveiligt toegangen tot gevarenzones optimaal tegen het betreden door personen. Bovendien zijn ze dankzij geïntegreerde muting-ingangen ook geschikt voor toepassingen waarin materiaal tegelijkertijd wordt aan- en afgevoerd.

Beveiliging en dynamisch navigeren van bestuurderloze transportsystemen (BTS)

Om mensen tegen letsel en objecten tegen schade te beschermen, is er een betrouwbare beveiliging van bestuurderloze transportsystemen (BTS) nodig. De veiligheidslaserscanner PSENscan detecteert objecten op het af te leggen traject van het voertuig en zorgt ook bij hoge snelheden voor de hoogste veiligheid, zonder verlies van productiviteit.

Bovendien ondersteunt PSENscan dankzij het ROS-pakket (ROS = Robot Operation System) het dynamisch navigeren van bestuurderloze transportsystemen en daardoor biedt hij nieuwe mogelijkheden op het gebied van productielogistiek. Meerdere veiligheidslaserscanners kunnen zodoende eenvoudig en zonder extra programmeerwerk in de bestaande ROS-omgeving worden geïntegreerd.

ROS-pakketten voor de BTS-navigatie

Met de ROS-pakketten (ROS = Robot Operation System) ondersteunt de veiligheidslaserscanner PSENscan naast de productieve ruimtebewaking ook het dynamisch navigeren van bestuurderloze transportsystemen (BTS): alle voor het navigeren benodigde gegevens zijn ROS-conform, dus zonder verder programmeerwerk, beschikbaar. Met deze gegevens kan bijvoorbeeld een SLAM-algoritme (SLAM = Simultaneous Localisation and Mapping) worden gevoed. Zo worden omgevingskaarten voor het dynamisch navigeren gemaakt en het BTS ontwijkt bijvoorbeeld obstakels. U profiteert van een meer dynamische en bovendien veilige uitvoering van mobiele toepassingen in productieomgevingen.

Toepassingen met de veiligheidslaserscanner PSENscan kunnen flexibel aan klantspecifieke taken worden aangepast. Door de eenvoudige overdracht van onbewerkte scannergegevens (meetgegevens) kunnen bovendien ook andere toepassingen in de robotica worden gerealiseerd. ROS-pakketten van Pilz voldoen aan de industriële eisen van het ROS Industrial Consortium en worden volgens de ontwikkelingsnormen van Pilz ontwikkeld en getest. Zo kunnen nieuwe softwarefeatures snel worden geïmplementeerd.

Lees ook:

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie