Nieuw lichtgordijn en randsensor van Banner Engineering

Lichtgordijn

Banner Engineering introduceert twee innovatieve producten voor industriële automatisering: de S4B-serie lichtgordijnen en de EG24-serie precisie randsensoren. Deze technologieën zijn ontworpen om de veiligheid en detectie te verbeteren in diverse toepassingen, zoals robotwerkcellen, assemblagemachines en verpakkingslijnen.

S4B-serie lichtgordijnen

De S4B-serie is een zware Type 4 veiligheid lichtgordijn, ontworpen voor puntbewaking. Het biedt eenvoudige installatie en maximale uptime, met resoluties van 14 mm (vingerdetectie) en 30 mm (pols/handdetectie). De detectieafstand varieert van 0,1 m tot 12 m. De sensoren zijn beschikbaar in vijf- of achtaderige systemen. Het achtaderige systeem vereist geen externe aandrijving bij gebruik van de externe apparaatbewaking (EDM) functie.

De zender en ontvanger in de S4B-serie zijn gesynchroniseerd en bevatten infrarood lichtemitterende diodes en fotodetectoren, wat zorgt voor een naadloze detectie zonder ‘dode zones’. Dit systeem kan worden uitgebreid met lensbeschermers voor ruwe omgevingen en spiegels om het licht om hoeken te buigen. De S4B lichtgordijn serie bevat ook LED-zone-indicatoren voor eenvoudige probleemoplossing.

EG24-serie randsensoren

De EG24 is een hoge-resolutie retroreflectieve sensor, geschikt voor nauwkeurige randsdetectie. Deze sensor heeft een detectieafstand van 40 mm met een straalbreedte van 24 mm en is beschikbaar met een verwijderbare retroreflectieve arm. Er zijn drie modi beschikbaar: enkelvoudige randmodus, breedtemodus en spleetmodus. Deze modi optimaliseren de sensor voor verschillende toepassingen, zoals precieze positionering, kwaliteitscontrole en materiaalbesparing.

De breedtemodus meet de afstand tussen de buitenste randen van het materiaal, terwijl de spleetmodus de grootte van gaten of de aanwezigheid van specifieke kenmerken bepaalt. Dit zorgt voor verbeterde efficiëntie en nauwkeurigheid in industriële processen.

Met de introductie van de S4B-serie lichtgordijnen en de EG24-serie randsensoren, biedt Banner Engineering geavanceerde oplossingen voor veiligheid en precisie in industriële automatisering.

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie

Productie industrie - Uitgelicht

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.