Airbus Helicopters opent nieuwe logistieke hub in Spanje

Daher

Airbus Helicopters heeft deze week officieel zijn nieuwe logistieke hub in Albacete, Spanje geopend, die is uitgerust en wordt beheerd door Daher als zijn belangrijkste logistieke partner. Dit magazijn van 50.000 vierkante meter ligt naast de productiefaciliteit van Airbus Helicopters in Albacete en zal de activiteiten optimaliseren. Daarnaast zal het honderden nieuwe banen creëren voor geschoolde werknemers in de regio Castilla-La Mancha. De Spaanse premier Pedro Sanchez woonde de officiële opening bij.

Sterk geautomatiseerd en robotopslagsysteem van Daher met Exotec

Voor het volledige ontwerp van de nieuwe hub deed Airbus Helicopters beroep op logistieke dienstverlener Daher. Om het benodigde serviceniveau te kunnen leveren, rustte Daher de nieuwe hub uit met een sterk geautomatiseerd en gerobotiseerd opslagsysteem – het eerste in zijn soort in de luchtvaartindustrie – met behulp van geavanceerde technologie van de Franse specialist in magazijnrobotica Exotec.

De ambitieuze en innovatieve technologieën van de hub verminderen de totale hoeveelheid benodigde opslagruimte en garanderen specifieke cijfers qua efficiëntie en reactiesnelheid. Bovendien hoeven operatoren zich minder vaak over het terrein te verplaatsen. Elk aspect van het ontwerp is gericht op het optimaliseren van de kwaliteitscontrole, het verminderen van menselijke fouten, het maximaliseren van de veiligheid en het verbeteren van de werkomstandigheden van de operatoren.

Biobased en werkgelegenheid

Daher verzorgt het transport tussen de locaties. Vrachtwagens op biobrandstof verminderen de CO2-uitstoot met 90% in vergelijking met diesel. De nieuwe faciliteit zal uiteindelijk werk bieden aan meer dan 300 mensen. 85 procent van hen zijn operatoren die door Daher zijn aangenomen en opgeleid in samenwerking met de Werkgeversfederatie van Albacete (FEDA) op basis van een strikt gedefinieerde procedure om de toekomst van de gecreëerde banen op lange termijn te garanderen.

“We zijn er trots op dat we onze expertise en innovatieve capaciteiten kunnen inzetten voor Airbus Helicopters, met behulp van technologie die Daher stevig positioneert op de weg naar Industrie 4.0 om de doelstellingen van dit project volledig te kunnen waarmaken”, aldus Aymeric Daher, CEO van de divisie Logistiek van Daher.

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie