Focus op SCADA-oplossingen: Ovarro neemt Datawatt over

SCADA-oplossingen Ovarro

Ovarro, een dochteronderneming van Laurel Solutions en marktleider op het gebied van Remote Telemetry Units (RTU’s), akoestische lekdataloggers, beveiligde SCADA-systemen en intelligente analysesoftware, heeft de overname afgerond van Datawatt, een in Nederland gevestigd bedrijf dat de huishoudelijke water- en energiesector bedient met RTU’s en asset SCADA-oplossingen.

Datawatt, opgericht in 1977, biedt technisch geavanceerde en innovatieve oplossingen die worden gebruikt in verschillende processen in de water- en energiesector en de algemene industrie. Bewaking en controle op afstand door middel van digitale telemetrie is een kerncompetentie. Dit, in combinatie met door partners geleverde apparatuur zoals sensoren, stelt Datawatt in staat bewezen oplossingen te bieden aan klanten die geografisch verspreide processen of bedrijfsmiddelen gebruiken.

“Het managementteam van Ovarro is verheugd om Datawatt in het Ovarro-team te verwelkomen en is vastbesloten om te blijven investeren in de mensen, technologie en technische oplossingen van Datawatt, zodat we samen kunnen groeien en onze gecombineerde reeks van gratis producten en softwarediensten kunnen ontwikkelen voor al onze klanten in markten over de hele wereld”, zegt David Frost, CEO van Ovarro.

Roy Gerding, algemeen directeur van Datawatt, voegde hieraan toe: “De combinatie van Ovarro en Datawatt biedt ons de mogelijkheid om onze gevestigde eindmarkten en klanten te blijven ondersteunen en tegelijkertijd het financiële en menselijke kapitaal van de Ovarro business te benutten om onze marktpositie over de hele wereld uit te breiden.

“Ovarro’s overname van Datawatt blijft de investeringsstrategie aantonen om zich verder te ontwikkelen als een toonaangevende speler in de industrie op het gebied van bewaking en controle op afstand van kritieke activa, waar veiligheid, betrouwbaarheid, efficiëntie en productiviteit van het grootste belang zijn”, voegde Martin Carter, CEO Laurel Solutions, toe.

Lees ook:

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.


Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie