High-speed industriële robots uitbreiding voor ABB

High-speed industriële robots

ABB heeft de leverancier van high-speed industriële robots Codian Robotics B.V. overgenomen, die voornamelijk worden gebruikt in uiterst nauwkeurige pick-and-place toepassingen. Het assortiment van Codian Robotics omvat een hygiënische robotlijn, welke ideaal is voor omgevingen waar de strengste hygiënische eisen gelden, inclusief de voedingsmiddelen en dranken- en farmaceutische industrie. Met deze overname versterkt ABB haar aanwezigheid in de groeiende markt van delta robots.

Codian Robotics is gevestigd in Ede in Nederland en heeft wereldwijd 20 mensen in dienst. Het bedrijf zal haar klanten rechtstreeks blijven bedienen. De overname werd ondertekend en afgerond op 1 oktober 2020 en beide partijen kwamen overeen geen details bekend te maken met betrekking tot het overnamebedrag.

Industriële robots van Codian Robotics goede aanvulling

“Onze overname onderstreept onze focus op baanbrekende technologie, die onze klanten helpt om het potentieel van automatisering volledig te kunnen realiseren en hun flexibiliteit te vergroten in een snel veranderende markt”, aldus Sami Atiya, President van ABB Robotics & Discrete Automation. “De technologieën en industriële expertise van Codian Robotics zijn de perfecte aanvulling op onze reeks van voedingsmiddelen en dranken-, farmaceutische-, servicerobotica- en logistieke oplossingen, terwijl ze ook het machine-centric robotics aanbod van ABB ondersteunen.”

“Door de jaren heen hebben we een uitgebreid productportfolio ontwikkeld. De indrukwekkend globale aanwezigheid en expertise van ABB zullen ons helpen ons portfolio wereldwijd beschikbaar te maken. Ik kijk ernaar uit om samen te werken en zo het volgende hoofdstuk van ons succesverhaal te schrijven”, zei Freek Hartman, oprichter van Codian Robotics.

Omdat vandaag de dag de meeste high-speed industriële robots in de voedingsmiddelenindustrie niet ontworpen zijn om voedsel aan te raken, omvat het portfolio van Codian Robotics een hygiënisch ontwerp dat veilige, onverpakte voedselverwerking mogelijk maakt.

Hygiënische pick-and-place robots

“Er is een sterke behoefte aan pick-and-place robots die hoge hygiënische normen garanderen, versneld door de COVID-19 pandemie. Onze klanten in de voedingsmiddelen en dranken-, de farmaceutische- en de logistieke industrie zijn vooral geïnteresseerd in het potentieel van automatisering, waardoor toeleveringsketens kunnen blijven functioneren en het welzijn van de werknemers wordt beschermd”, aldus Atiya.

In de toekomst zal ABB in staat zijn om haar klanten een breder scala aan high-speed industriële robots en geïntegreerde oplossingen te bieden vanuit één enkele bron, wat bijdraagt aan de machine-centric robotics strategie van ABB die machineautomatisering en robotbesturing integreert in één enkel platform.

Hans Wimmer, President van de Machine Automation divisie van ABB en Managing Director van B&R, zei: “Met Codian Robotics verwerven we een van ’s werelds meest succesvolle leveranciers van delta robots met een buitengewone staat van dienst in de sector van machinebouwers. In de toekomst zullen we in staat zijn om onze klanten volledig geïntegreerde oplossingen aan te bieden – wereldwijd en voor alle industrieën.”

ABB Robotics & Discrete Automation

ABB Robotics & Discrete Automation is een pionier in robotica, machineautomatisering en digitale diensten en biedt innovatieve oplossingen voor een gevarieerde reeks van industrieën, van automotive via elektronica tot logistiek. Als een van ’s werelds toonaangevende robotica leveranciers met vele high-speed industriële robots hebben we meer dan 400.000 robotoplossingen op de markt gebracht. We helpen onze klanten van elke omvang om productiviteit, flexibiliteit en eenvoud te vergroten en de eindkwaliteit te verbeteren.

We ondersteunen hun overgang naar de verbonden en samenwerkende fabriek van de toekomst. ABB Robotics & Discrete Automation heeft ruim 10.000 mensen in dienst op meer dan 100 locaties in minstens 53 landen.

Lees ook:

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie

Productie industrie - Uitgelicht

Linkedin5

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.