NSK neemt specialist in conditiebewaking over

Specialist in conditiebewaking

Specialist in conditiebewaking overgenomen

NSK Ltd. ondertekende met Spectris Plc een overeenkomst over de overname van Brüel & Kjær Vibro. Dit bedrijf is een toonaangevend specialist in conditiebewaking systemen (CMS).

De toegang tot het hoog aangeschreven klantenbestand van Brüel & Kjær Vibro (B&K Vibro), haar technologie, merkreputatie, CMS-specialisatie en uitgebreide informatiebestand stelt NSK in staat om een CMS pijler uit te bouwen. Daarnaast zal de overname NSK verder de slagkracht geven om tegemoet te komen aan de vraag van de industrie naar verdere automatisering, besparing op arbeid, de inzet van slimme technologie en naleven van de milieuregelgeving. De belangrijkste producten van het bedrijf, waaronder lagers, zijn ook de belangrijkste componenten die het functioneren en de prestaties van het productie-apparaat onderteunen. De data, technologie en kennis die NSK in de loop der jaren verzamelde, is de sleutel tot de ontwikkeling van een periodiek onderhoudssysteem.

Periodiek onderhoud, de onderhoudsmethode van de volgende generatie, won de afgelopen jaren aan kracht in de productiesector. Door de toepassing van CMS kunnen periodieke onderhoudssystemen bijdragen aan productiviteits- en kwaliteitsverbeteringen. Het systeem leidt ook tot productie-innovatie en helpt zo aan een versnelde digitale transformatie van productie-infrastructuur.

B&K Vibro zal zelfstandig specialist in conditiebewaking functioneren als een autonome organisatie onder direct toezicht van de president en CEO van NSK en zal dankzij diens middelen verder haar werking verder kunnen uitbouwen.

“Nu B&K Vibro onderdeel wordt van ons bedrijf zullen we in staat zijn om ons CMS platform verder te verbeteren en kunnen we streven naar verdere groei in de snelgroeiende CMS-markt”, aldus Toshihiro Uchiyama, President en CEO van NSK Ltd.

Marcel van Helten, CEO van Brüel & Kjær, voegt daar aan toe: “We zijn echt vereerd om deel uit te maken van NSK. De synergieën tussen onze bedrijven zijn evident en met de combinatie van de vaardigheden en kennis die binnen onze beide bedrijven aanwezig zijn, zullen we innovatieve CMS-oplossingen leveren aan klanten.”

Andrew Heath, Chief Executive van Spectris Plc., verwoordt het zo: “B&K Vibro zal een ideale aanvulling zijn op de productportefeuille van NSK. Voor B&K Vibro zal het deel uitmaken van een wereldwijde organisatie met complementaire producten en een grotere commerciële focus – binnen een bedrijf dat op zoek is naar investeringen om haar technologie te ontwikkelen – een positieve invloed uitoefenen op de ontwikkeling van het zakencijfer.”

De aankoopprijs van deze specialist in conditiebewaking bedraagt circa 169 miljoen EUR.

Overzicht van B&K Vibro

B&K Vibro is in 2000 ontstaan uit de fusie van het Duitse bedrijf Schenck, dat in 1881 werd opgericht en het Deense bedrijf Brüel & Kjær, opgericht in 1942. Als pionier op het gebied van continue monitoringoplossingen voor diepzee-olieplatforms, ontwikkelde B&K Vibro zich tot een wereldleider in facilitair onderhoud en CMS voor roterende machines zoals pompen, turbines, compressoren en generatoren.

Het uitgebreide aanbod producten en diensten van B&K Vibro omvat o.a. trillingsdempers en -generatoren, sensoren (versnelling, snelheid, verplaatsing), trillingsmonitoren, software en online geïntegreerde monitoringoplossingen voor de volledige productieketting. Deze technologieën maken deel uit van de innovatieve productie- en onderhoudsstrategieën die ingezet worden om petrochemische complexen, fabrieken, energiecentrales en windmolenparken werelwijd veilig te exploiteren.

Lees ook:

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie