Oplossingen en toekomst van groene waterstofinnovatie tijdens World Hydrogen Summit

Investeren in Waterstof vliegveld waterstofeconomie Intentieverklaring Waterstofmarkt IECEx Oplossingen

Groene waterstof speelt een cruciale rol bij het behalen van de klimaatdoelstellingen van 2050 voor bedrijven en overheden. Tijdens de World Hydrogen Summit in Rotterdam komen toonaangevende partijen vanuit de hele wereld samen om de toekomst vorm te geven. Schneider Electric (SE) presenteert hier drie oplossingen die bijdragen aan het realiseren van de klimaatdoelen. Hieronder valt specifiek SD7, maar ook betaalbare en duurzame energie.

Oplossingen die uitdagingen groene waterstof productie wegnemen

De productie van groene waterstof is een dynamisch proces. Hierbij wordt water gesplitst met behulp van elektrolyse, aangedreven door hernieuwbare energiebronnen zoals wind of zon. Schneider Electric werkt met verschillende partners en waterstofproducenten aan oplossingen die de verschillende uitdagingen bij groene waterstof productie wegnemen en de efficiency van het proces bevorderen.

Het World Hydrogen Summit (13-15 mei) is het grootste wereldwijde evenement over waterstof. In samenwerking met de Nederlandse overheid, de provincie Zuid-Holland, de Rotterdamse haven en Rotterdam stad organiseert de Sustainable Energy Council drie dagen vol innovatie en vernieuwende projecten rondom waterstof.

Verschillende experts zoals Joris Ahsmann, Steve Elliott, Cor Vermeijs, Rene Roozee, Francisco Zorro en Rob de Jongh zullen aanwezig zijn voor alle vragen omtrent decarbonisatie, SF6 vrij, simulatie processen en open automatisering. Op dinsdag 14 mei 10:00 zal er een presentatie gegeven worden over Waterstof en veiligheid door Steve Elliott. SE presenteert op stand A110 (H3), de volgende EcoStruxure oplossingen:

GM AirSeT Performance

SF6-gas wordt gebruikt als isolatiegas in elektrische schakelapparatuur, met name in hoogspanningsinstallaties, transformatoren en schakelpanelen. Recent besloot de Europese Unie tot strengere wetgeving rondom het gebruik van dit gas. De GM AirSet Performance is volledig vrij van SF6-gas. Daarmee is het dé oplossing om de uitstoot van F-gassen terug te dringen als het gaat om grootschalige waterstofproductie. De GM AirSet is tijdens de World Hydrogen Summit voor het eerst in Nederland te zien, in navolging van de reeds gelanceerde SM AirSet en RM AirSet.

AVEVA Process Simulation

Ontwerp duurzame processen met de snelheid die de markt vraagt met het innovatieve, geïntegreerde platform dat een circulaire, duurzame wereld mogelijk maakt.

EcoStruxure Automation Expert oplossing

Software-centrische industriële automatisering voor stapsgewijze verbeteringen gedurende de gehele operationele lifecycle. Dankzij de nieuwe IEC 61499-norm maakt de industrie een ware revolutie door. Een digitale revolutie die software, en niet apparatuur, centraal stelt in de automatisering.

Lien Hespel is Vice President Power Systems Nederland en België van Schneider Electric. Hij benadrukt het belang van groene waterstof en de oplossingen die SE ontwikkelt. “Groene waterstof productie en innovatie heeft een hoge prioriteit bij Schneider Electric. Op de World Hydrogen Summit laten we een drietal innovatieve oplossingen zien. Dit is het topje van de ijsberg als het gaat om ons brede scala aan energie management producten en digitale oplossingen die helpen de wereld te decarboniseren.”

Meer weten de toekomst van groene waterstof en onze innovatieve producten en oplossingen? Bezoek dan de groene waterstof pagina. Of kom langs bij de World Hydrogen Summit 2024 op 13-15 mei bij stand A110 (H3).

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie