NMi en partners winnen Brits overheidscontract voor testen slimme apparaten

CE-markering Engage Consulting

Het Nederlands Meetinstituut (NMi) heeft samen met consortiumpartners Engage Consulting en SMS een contract binnengehaald van het Britse ministerie voor Business, Energy & Industrial Strategy. NMi gaat conformiteits- en prestatietestschema’s ontwikkelen voor Energy Smart Appliances (ESA’s)op basis van de bestaande Publicly Available Standards (PAS) 1878 en 1879. NMi zal ook diensten leveren ter ondersteuning van de tests.

Dit is het grootste contract tot nu toe voor NMi en een belangrijke stap in de toekomst van duurzame energie. Het project maakt het testen in het Verenigd Koninkrijk mogelijk van ESA’s voor gebruik door de DSRSP (Demand Side Response Service Provider) om de elektriciteitsstromen in het netwerk dynamischer te monitoren en te sturen, zodat de transmissie- en distributienetten minder belast worden door piekbelastingen en uitval van het netwerk en energie- opwekking wordt voorkomen.

Het project, dat in september 2022 van start is gegaan, bestaat uit twee fasen:

  • Fase 1: 10 maanden om de twee schema’s te ontwerpen.
  • Fase 2: Periode van 9 maanden waarin SMS toezicht zal houden op de fysieke tests en NMi testzekerheid biedt.

Engage Consulting beheert het hele project. Het consortium heeft de vaardigheden, de kennis en de ervaring die nodig zijn om het project tot een succes te maken.

NMi’s Business Development Manager, Robbert Schirmer: “De haalbaarheid van de energietransitie hangt af van testen en conformiteit, de kern van het werk bij NMi. We hebben er vertrouwen in dat onze expertise zal bijdragen aan het behalen van de doelstellingen van het project. Samen met Engage Consulting en SMS helpen we de Britse regering om de doelstelling van netto nul in 2050 te halen. We kijken ernaar uit om de kennis en ervaring die we opdoen te gebruiken om soortgelijke diensten aan te bieden aan fabrikanten en systeemontwikkelaars in Europa.”

“Dit contract van de Britse overheid is NMi’s grootste ooit. Onze aanwezigheid in het Verenigd Koninkrijk breidt zich uit – zoals blijkt uit onze overnames van Young Calibration en Chamois Metrology – en ons werk voor het Britse ministerie voor Business, Energy & Industrial Strategy toont ons groeiende profiel in het land. We zijn verheugd om in de toekomst strategische mogelijkheden te onderzoeken met het Britse ministerie.”

NMi is een internationale speler in de wereld van de metrologie en biedt wereldwijd diensten aan. Met een speciaal kantoor in het VK verwacht het daar een sterke groei, gezien de nieuwe beoordelingsvereisten die de huidige Brexit-overgangsperiode met zich meebrengt. NMi maakt een aanzienlijke groei door in alle sectoren die het bedient, variërend van energie tot retail en mobiliteit.

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie