10″ Embedded controller met geïntegreerde I/O en touch

Embedded controller

Duranmatic en de Horner Automation group introduceren de X10 embedded controller. Dit is het vijfde product van de Micro OCS-serie van embedded I/O-controllers.  Al deze HMI-PLC´s  zijn voorzien van een interne krachtige PLC, touch operatorinterface, LAN en serieel netwerk en hebben digitale en analoge I/O aan boord.

Met de toevoeging van de X10 OCS-controller heeft Horner Automation een veelzijdig en complementair product ontworpen. In de markt van scherp geprijsde alles-in-één embedded controllers is de Web-compatibele  X10 sterk in zijn mogelijkheden. Naast het besturen van machines en installaties kan hij ook data communiceren en loggen. De X10 is geschikt voor toepassingen in een breed scala van industrieën en voldoet aan alle normen (en verwachtingen). Met zijn processorsnelheid en grote, intuïtieve gebruikersinterface, breidt hij de mogelijkheden van de reeds bestaande  X2 – en X4-, X7-producten verder uit. De X2 is een low-cost HMI-PLC met 2,2 inch LCD venster en toetsen, de X4 en  X5  hebben  een 4,3 inch en de X7 heeft een 7 inch kleuren display met touch.

Om de nieuwe Horner OCS-controller zo breed mogelijk toepasbaar te maken, is de X10 ontworpen met een doordachte interne I/O configuratie die veel toepassingen ondersteunt. Discrete productie wordt goed ondersteund met 24 digitale I/O-punten, inclusief high-speed in- en uitgangen. Voor toepassingen in de proceswereld bevat de X10 embedded controller meerdere analoge in- en uitgangen, met ondersteuning voor 4-20m A-signalen en RTD-temperatuursensoren. Als de ingebouwde I/O niet genoeg is voor een specifieke toepassing, kan deze eenvoudig uitgebreid worden via Ethernet, Modbus/TCP, CANbus of RS-485.

Programmering van de X-serie gebeurt met Horners eigen Cscape 9.4 software suite. Dit is een volledig  IEC61131 compatibel pakket waarin alle Horner producten middels functieblokken, flowcharts, structured-text en/of  ladderdiagram geprogrammeerd worden. Groot gemak is dat zowel de PLC functionaliteit als ook de scherm lay-outs en touch-functies in hetzelfde programma vastgelegd worden.

De geïntegreerde WebMI koppeling met internet en de daarvoor beschikbare app voor bediening en visualisatie op tablets en telefoons bieden de gebruiker externe  toegang en controle over zijn installatie. De X10 embedded controller verpakt al met al een groot product in een klein pakket en is perfect voor het besturen van stand-alone installaties in bijvoorbeeld de agrarische en proces industrieën.

Meer informatie

Lees ook:

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie