Theo Henrar nieuwe voorzitter FME

Theo Henrar FME-voorzitter circulaire economie

Theo Henrar (Tata Steel) nieuwe voorzitter FME

De ALV van FME, de ondernemersorganisatie voor de technologische industrie, heeft Theo Henrar gekozen als nieuwe voorzitter. De huidige voorzitter, Ineke Dezentjé Hamming, zal het stokje op 17 juni aan hem overdragen.

‘De maatschappij staat voor enorme uitdagingen, waarop technologie het antwoord is. Theo Henrar heeft in zijn diverse rollen bij Tata Steel de industrie en haar innovatiekracht mede helpen vormgeven. Met zijn enorme schat aan industriële én innovatieve ervaring en zijn contacten met bedrijfsleven en overheid, is Henrar als nieuwe voorzitter van FME de juiste persoon op de juiste plaats’, aldus voorzitter van de selectiecommissie en FME-bestuurslid en CEO ASML Peter Wennink.

Theo Henrar heeft de industrie, ‘de motor van de Nederlandse economie’, diep in zijn hart zitten. Hij kent de industriële keten op zijn duimpje, van technostarters, handelsbedrijven, toeleveranciers tot de hightech industrie. ‘Als ambassadeur van de industrie is dit een heel mooi vervolg van mijn carrière’, zegt Theo. ‘De FME-lidbedrijven vormen samen een ecosysteem; de grote industrie en de midden- en kleine industrie zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. In die symbiose dragen zij samen bij aan het Nederlandse verdienvermogen. Ik kijk er enorm naar uit om straks verder te gaan met hen te verbinden en ze te ondersteunen bij het ondernemen.’

Theo is voorzitter van de Raad van Toezicht van Heliomare (een zorg- revalidatie- en onderwijsinstelling met als doelstelling dat niemand aan de zijlijn staat) en voorzitter van de Raad van Commissarissen van Zeehaven IJmuiden.

Lees ook:

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie