Managementwissel bij Universal Robots

Universal robots bruikbaarder

Teradyne kondigt managementwissel aan bij Universal Robots

Teradyne, het moederbedrijf van Universal Robots, kondigt vandaag aan dat Jürgen von Hollen, de voorzitter van Universal Robots, besloten heeft om per 31 december a.s. het bedrijf te verlaten. Von Hollen, die sinds oktober 2016 aan het hoofd stond van het bedrijf, wil een nieuwe uitdaging aangaan in een andere branche.

“Ik bedank Jürgen voor de manier waarop hij de voorbije vier jaar Universal Robots heeft geleid,” zegt Mark Jagiela, de voorzitter en CEO van Teradyne. “In die periode is het bedrijf gegroeid van een start-up tot de onmiskenbare marktleider in industriële collaboratieve robots. Hij laat een organisatie na die klaar is om volop verder te groeien dankzij zijn getalenteerde medewerkers, een gedreven ecosysteem van distributeurs en ontwikkelaars, en een voortdurend groeiend klantenbestand.”

Gregory Smith, de voorzitter van de Industrial Automation Group binnen Teradyne, zal de leiding van Universal Robots overnemen tot er een definitieve nieuwe voorzitter aangesteld is.

Over Teradyne

Dit bedrijf (NASDAQ:TER) brengt sneller hoogkwalitatieve innovaties zoals slimme apparaten, levensreddende medische apparatuur en data-opslagsystemen op de markt. Geavanceerde testomgevingen voor halfgeleiders, elektronische systemen, draadloze apparaten en dergelijke garanderen dat de producten presteren zoals ze bedoeld zijn. De Industrial Automation-afdeling levert onder andere collaboratieve en mobiele robots die producenten van diverse omvang helpen om hun productiviteit te verhogen en hun kosten te verlagen. In 2019 liet Teradyne een omzet optekenen van 2,3 miljard dollar. Wereldwijd telt het bedrijf momenteel circa 5,500 personeelsleden.

Over Universal Robots

Het bedrijf is opgericht in 2005 om robottechnologie voor iedereen toegankelijk te maken door de ontwikkeling van kleine, gebruiksvriendelijke, betaalbare en flexibele collaboratieve robots (cobots) die veilig ingezet kunnen worden in de buurt van mensen. Sinds de introductie van de eerste cobot in 2008 is het bedrijf stevig gegroeid en wordt de gebruiksvriendelijke cobot nu wereldwijd verkocht. Het bedrijf, onderdeel van Teradyne, Inc., is gevestigd in Odense (Denemarken) en heeft regionale kantoren in de Verenigde Staten, Duitsland, Frankrijk, Spanje, Italië, het Verenigd Koninkrijk, Tsjechië, Polen, Hongarije, Roemenië, Rusland, Turkije, China, India, Singapore, Japan, Zuid-Korea, Taiwan en Mexico.

Lees ook:

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie