Kim Povlsen benoemd als nieuwe voorzitter van Universal Robots

Universal Robots Teradyne

De Deen Povlsen is een ervaren leider met hightech- en commerciële expertise. Hij gaat leiding geven aan de volgende fase van groei en innovatie van Universal Robots (UR). Zijn benoeming bevestigt de erkenning van Teradyne voor de Deense roots van UR en voor de verdere ontwikkeling van de lokale robotica-community. Povlsen start op 1 maart a.s.

“Ik ben verheugd Kim Povlsen voor te mogen stellen als de nieuwe president van Universal Robots”, zegt Greg Smith, president van de Industrial Automation Group van Teradyne en waarnemend president van Universal Robots. “Kim heeft een fantastisch track record als dynamische manager met een achtergrond in en een enorme passie voor robotica. Met Kim aan boord staat Universal Robots klaar om haar leiderschap op de wereldmarkt voor collaboratieve robotica nog te versterken.”

Automatisering in de wereldeconomie fundamenteel hervormen Kim heeft verschillende leidinggevende functies vervuld bij Schneider Electric, een wereldwijde speler in energiebeheer en automatisering. Meest recent was hij VP Strategy & Technology binnen een groot, wereldwijd miljardenbedrijf. Kim woont in Aarhus, Denemarken. Hij heeft een master in Computer Science & Embedded Engineering van de Universiteit van Zuid-Denemarken, waar veel van de innovators en bedrijfsleiders die actief zijn in de gerenommeerde robotica-gemeenschap in Odense vandaan komen.

“Ik ben al langer onder de indruk van Universal Robots”, zegt Povlsen. “Voor mij is het bedrijf het toppunt van innovatie en mogelijkheden en een pionier in de categorie collaboratieve robots. Het creëerde een ecosysteem van technologiepartners en een uitgebreid wereldwijd distributienetwerk om klanten te bedienen in uiteenlopende industriële automatiseringsbehoeften. Het heeft ook het potentieel in zich om de automatisering in de wereldeconomie fundamenteel te hervormen. Ik kijk er echt naar uit om samen te werken met en te leren van het geweldige team bij UR.”

Teradyne

Teradyne is een toonaangevend Amerikaans technologiebedrijf dat zich specialiseert in de ontwikkeling en productie van automatiseringsapparatuur voor de elektronische industrie. Opgericht in 1960, levert Teradyne geavanceerde test- en meetoplossingen voor halfgeleiderapparaten, printplaten, systemen en andere elektronische componenten. Met een breed scala aan klanten over de hele wereld speelt Teradyne een cruciale rol bij het verbeteren van productkwaliteit, verhoging van de productie-efficiëntie en bevordering van innovatie binnen de elektronica- en halfgeleiderindustrie.

Teradyne heeft in 2015 Universal Robots overgenomen. Universal Robots is een Deens bedrijf dat gespecialiseerd is in de ontwikkeling en productie van collaboratieve robots, ook wel bekend als cobots. Deze cobots zijn ontworpen om veilig samen te werken met mensen in verschillende industriële toepassingen.

Door de overname van Universal Robots heeft Teradyne zijn positie versterkt als een belangrijke speler in de robotica-industrie. Het stelt Teradyne in staat om zijn portfolio van automatiseringsoplossingen verder uit te breiden en klanten te voorzien van geavanceerde collaboratieve robotica-technologieën. Met deze synergie kunnen ze een breder scala aan klanten bedienen en bijdragen aan de verdere groei en acceptatie van collaboratieve robots in diverse industrieën wereldwijd.

Lees ook:

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie