Terra Inspectioneering en Sitech Services kondigen strategische alliantie aan

Terra Inspectioneering

Terra Inspectioneering en Sitech Services zijn een Service Level Agreement (SLA) aangegaan voor de komende drie jaar. Het hoofddoel van deze SLA is de inzet van innovatieve inspectietechnologieën op basis van de nieuwste robot/drones technologie op de Chemelot site.

Chemelot staat voor een multi-user chemisch/industrieel terrein van ruim 800 hectare in Limburg, Nederland. De vertegenwoordiger van Sitech Services, Wilbert Derks vermeldt: “Innovatieve inspecties met robots en drones worden steeds meer geaccepteerd als een erkend inspectie-instrument, ter vervanging van mensen die besloten ruimtes betreden. De ingenieurs van Sitech bieden hun kennis en ervaring aan over wat te inspecteren, waar, met welke methodologie. Wij verwelkomen Terra Inspectioneering als voorkeursleverancier op het gebied van ondersteunende tooling.”

“Na een lang proces van het bewijzen van onze capaciteiten als robotica inspectie dienstverlener, zijn we blij om dit te formaliseren in een Service level agreement”, aldus Steven Verver, vertegenwoordiger van Terra Inspectioneering.

Key drivers zijn: een veiligere en milieuvriendelijke werkomgeving, hogere uptimes en minder kosten. Dit kan bereikt worden door: mensen niet meer in besloten ruimtes te laten komen, niet meer op hoogte te werken, de inspectie-interval te verlengen, real-time data te verzamelen voor RBI die de maximale levensduur van assets voorspelt.

Terra Inspectioneering zal samen met Sitech verder onderzoek, ontwikkeling en demonstraties uitvoeren met inspectierobots met verschillende inspectie-instrumenten op de Chemelot site.

Terra Inspectioneering

Terra Inspectioneering, een groepsmaatschappij van Terra Drone, heeft de UT drone ontwikkeld en het Terra 3D Inspect cloud platform bij Sitech geïmplementeerd. Terra Inspectioneering voert de inspecties uit volgens de internationale normen – EEMUA-159 en API-653. De UT drone is een gepatenteerde drone die UT (Ultrasonic Thickness) metingen kan uitvoeren. UT drones worden gebruikt om inspecties uit te voeren voor opslagtanks, schoorstenen, boilers/Incinerators, en vaten. Terra 3D Inspect is een volledig cloud-gebaseerd platform voor industriële inspectiegegevens.

Sitech Services

Sitech Services is een gespecialiseerde groep van 250 ingenieurs, waaronder expertise als inspectie-, integriteits-, statische en materiaal- & corrosie-ingenieurs, gecombineerd met procesingenieurs en RBI-specialisten. Sitech Services piloot de nieuwste on-line NDO technieken en is koploper in het combineren van nieuwe technieken ook met behulp van drones en robotica en adviseren klanten hoe de resultaten te interpreteren en deze data te visualiseren.

Terra Drone Corporation

Terra Drone is leverancier van industriële drone-oplossingen. Het hoofdkantoor is gevestigd in Japan en de kantoren zijn verspreid over Japan.

Ps: bekijk ook de video van de snelste drone ter wereld die achter de F1 auto met Max Verstappen aanvliegt met ruim 350 km/u!

Bron: iTanks.

iTanks is het kennis- en innovatieplatform voor de havengerelateerde industrie. Sinds 2012 zorgt iTanks als non-profit stichting voor verbinding, inspiratie en vernieuwing in de hele waardeketen van opdrachtgever tot kennisinstituut. Met een start in de tankopslag zijn zij gegroeid naar een netwerk van ruim 140 partners in alle sectoren en industriële hubs. Met ruim 50 events per jaar, een podcastserie, social media en veel één op één contacten halen zij vragen uit de markt, bieden ze een podium voor innovaties en verbinden zij het netwerk. Meer informatie.

Lees ook:

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie